içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Milaslılar Akbelen ormanlarını terk etmiyorlar

Muğla’nın Milas ilçesine maden ocağı için kesilecek 600 dönüm ormanlık alanda eylem yapan köylüler ağaçların tepelerine çıkıp ormanları koruyacaklarını söylediler.

Milaslılar Akbelen ormanlarını terk etmiyorlar
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy sınırları içerisinde bulunan Akbelen ormanlarında 600 dönümlük alanın maden ocağına dönüşmesi için ağaçların kesileceğinin açıklanması üzeine köylüler bugün eylem ve basın açıklaması yaptı.

 

BUGÜN KESİM YAPILACAKTI, ENGELLEDİLER

 

Milas Orman İşletmesi Müdürlüğü’nün 15 Temmuz Perşembe günü İkizköy Akbelen Ormanı’ na kesim için geleceği duyumu üzerine İkizköylüler ile çevre ilçelerden ve Ege’nin farklı illerinden İkizköy’e destek veren yaşam savunucuları sabah 08.30’da orman girişinde toplandı. Akbelen Ormanı’nın kesiminin hukuksuz olduğunu söyleyen eylemciler, “Akciğerimi Rahat Bırak”, “Ya Yıkılan Sizin Eviniz Olsaydı”, “Canım Ağaç Sen Çok Yaşa”, “Ormanımızdan Ellerinizi Çekin”, “Bir Ağaç Daha Eksiklemeyeceğiz” pankartları ile orman yolunu geçişe kapattı. Pankartlar arasında “Akbelen Ormanı da Kazdağları da Bizim” yazan pankart dikkat çekti.

Sıcak havada en az 100 yıllık kızılçam ağaçlarının gölgesine sığınan İkizköylüler ve İkizköy’ün Dostları, Muğla yöresinin türküleri eşliğinde şenlik havası içinde 4 saat boyunca ormancıların gelişini beklediler.

 


Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı ve  Doğal  Hayatı Koruma  Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği (KARDOK) Başkanı Hasan Yorulmaz ve İkizköy Çevre Komitesi Sözcüsü Nejla Işık basın bültenini okudu.  Yorulmaz “ “Tam 40 yıldır termik santrallerin ve kömür madeninin zehirli gazı, tozu yüzünden zaten Milas halkı olarak sağlığımızdan istemeye istemeye feragat ettik. Kimse bize “kömürden elektrik mi istersiniz, sağlıklı bir yaşam mı” diye sormadı bu santralleri, madenleri açarken. Şimdi üstüne bir de bu hava kirliliğinin corona virüs salgınını daha da kötüleştireceğini öğreniyoruz. Milas zaten COVID 19’un çok ağır yaşandığı bir yer oldu. Çok sayıda kaybımız var. Bu salgın bizimki gibi orman içi köylerde bir nebze daha az yayılmıştı. Ama şimdi Akbelen Ormanımızı kaybedersek, kömürün tozu ile hastalık hızla İkizköy ve çevre köylerimize de yayılacak. Ne için, kimin faydasına sağlığımızdan oluyoruz, ölüyoruz? Artık yeter. Bu ölümcül kararları alanların kanun önünde hesap vermesini istiyoruz”” dedi. Jandarma devriye ekipleri dışında alana, maden şirketi ve kesim ekiplerinin gelmemesi üzerine Akbelen eylemcileri “Akbelen Ormanını Vermeyeceğiz” sloganı ile eylemi sona erdirdi.

 

 

Tarih: 15-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum