içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Milaslı öğretmen, çektiği bir filmle 4 uluslar arası ödül kazandı

Muğla’nın Milas ilçesinde görev yapan Türkçe öğretmeni, yazar ve senarist Erdal kara’nın aralarında engelli bireylerinde bulunduğu amatör oyuncular ile birlikte çektiği Yaşam Kulübesi isimli kurgu kısa filmi katıldığı 10 uluslar arası film festivalinin 4’ünden ödüle layık görüldü.

Milaslı öğretmen, çektiği bir filmle 4 uluslar arası ödül kazandı
Haberi Sesli Dinle

Filmin 4 ödül birden alması ile gerçekten şak ve büyük bir mutluluk yaşadığını belirten Kara iki ayda 4 ödül birden kazanan filmin öyküsünü ve amacını anterhaber.com'a  anlattı. Kara “Engelli bireylerin yaşamına ilhan kaynağı olacak ve onların korkularından tedirginliklerinden uzakta kalmalarına etki edecek filmin uluslar arası alanda dört ödül alması bizleri çok mutlu, etti. Milas Belediyesi ve kısıtlı olanaklarla çektiğimiz filmlerin devamı gelecek” diye konuştu.Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ovakışlacık köyü ortaokulunda Türkçe öğretmenliği yapan yazar ve senarist 50 yaşındaki Erdal Kara engelli bireylerin sosyal yaşamda yaşadıkları zorlukları ve karşılaştıkları sorunlara dokunabilmek amacıyla senaryosunu yazdığı Yaşam Kulübesi isimli 14 dakikalık kurgu kısa film uluslar arası film festivallerinde ödül yağdı.

 

ENGELSİZ EDEBİYAT PROJESİ KAPSAMINDA HAYATA GEÇİRİLDİ.

 

Kara’nın geçtiğimiz yıl kaleme aldığı ve bu yıl Milas Belediyesi’nin destekleri ile  Engelsiz Edebiyat Projesi kapsamında 4 ayda çekimleri tamamlanarak  geçtiğimiz ay galası yapılan Yaşam Kulübesi isimli  film 10 uluslar arası film festivaline gönderildi. Filmde tamamı Milas’ta yaşayan ve üç engelli bireyinde yer aldığı çekimler Milaslılar tarafındanda ilgi ile izlendi.

 

 

YAŞAM KULÜBESİ’NE ÖDÜL YAĞDI

 

Yönetmenliğinide Kara’nın yaptığı ve başrolünde Ayaz Bilge’nin yer aldığı film

Uluslararası Nicomedia Film Festivalinde “En İyi İlham Verici Film”, Smynra Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Sosyal İçerikli Film”, “En İyi Çocuk Oyuncu Mansiyon Ödülü” ve Londra Uluslararası Film Festivali’nde de “Şeref Ödülü” ile toplamda uluslararası alanda 4 ödüle layık görüldü.

 

ENGELLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ

 

Filmin yönetmeni Erdal Kara yaptığı açıklamada, “Bu benim bugüne kadar çektiğim ikinci sosyal içerikli bir filmdi. Filmde engelli bireylerin yaşamlarına dokunmak, onların yaşamlarına ilha kaynağı olmak, sosyal yaşam içerisindeki korkuları ve gerginlikleri üzerlerinden atmalarını sağlamaktı. Aldığımız ödüllerde bu konuda ne kadar etkili olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Engelli bireylerimizde bu filmde bizlerle birlikte rol aldı. Bugüne kadar pek eşine rastlanılmayan bir projeye engelli bireylerimizle birlikte imza attık. Gerçekleştirdiğimiz uzun soluklu çalışmayla birlikte hem engelleri birlikte aşacağımızı gösterdik hem de önemli bir farkındalık oluşturduk. Filmimizi uluslararası film festivallerine gönderdik ve filmimiz 4 uluslararası ödüle layık görüldü. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

YAŞAM KULÜBESİ BİZE MORAL OLDU ŞİMDİ UZUN METRAJLI FİLMİMİZİN HAZIRLIĞINA BAŞLADIK

 

Kara “kısa zamanda 4 uluslar arası film festivalinde ödül almalarının kendilerini motive ettiğini belirterek 2Ödüller ard arda gelince hem çok şaşırdık hemde çok sevindik. Bizi destekleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a çok teşekkür ediyoruz. Yine daha önce kitabını yazdığım ve 7. Baskısı yapılan Sarı Buğday Mavi Umut isimli eseri senaryo haline getirerek bu kez uzun metrajlı sosyal içerikli film çekeceğim ancak bunun için yapımcı firmaların desteğine ihtiyacımız var, bu filmdende başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

MUHAMMET TOKAT “FİLMİMİZİN BAŞARISI BİZLERİ GURURLANDIRDI

 

Milas’ın CHP’li Belediye Başkanı Muhammet Tokat “İlçemizde yöresel el sanatlarından, etebiyata, karikatüre, belgesellere kadar her alanda sosyal projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz. Amacımız insanlarımızın yaşamlarına dokunmak, özellikle engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırmak. Bu nednel hazırladığımız Engelsiz Edebiyat projesini genişleterek sürdüreceğiz. Bu arada Kara ve Milaslı gençlerimizin yer aldığı bir filmin uluslar arası filmlerde üst üste ödüller alması bizi bu konuda ne kadar olumlu bir girişimde bulunduğumuzu bir kez daha ortaya koydu. Kara ve tüm sanatçılarımıza her türlü desteği sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

ERDAL KARA/ ÖZ GEÇMİŞ

 

 1971’de Artvin ilinin Hopa ilçesinde doğdu. Üniversite Öğrenimini Karadeniz Üniversitesi Giresun Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünde İkinci üniversite öğrenimini Sosyoloji alanında tamamladı. 2021 yılında Aile Danışmanlığı  Programını tamamladı.  Adıyaman ve Ordu İlle­rindeki okullarda  okul müdürlüğü ve Türkçe öğretmenliği görevlerinde bulundu. Halen Muğla İli, Milas ilçesinde Türkçe Öğretmenliği görevini sürdürmektedir.

Yazarlık Kariyerleri:

“Adıyaman-Besni’de Yaşam” ve “Mir Kuzey” gazetelerinde köşe yazarlığı/1999

 Ordu- Fatsa Halk Eğitim Merkezinde “Senaryo Yazarlığı” eğitmenliği/2017

Ordu- Ünye Flash Radyo “Erdal KARA İLE YAZAR’IN DİLİ” programı yapımcılığı/2017

 Samsun- İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Maarif Hareketi” projesinde Sanat ve Edebiyat söyleşileri/2016

Ünye Belediyesi ve Kent Konseyi Koordinatörlüğünde “Genç Yazarlarla Öykü, Şiir ve Masal Atölyesi” eğitmenliği/2017

Giresun-TGEV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) yararına “Kitabını Gönlüne Gönlünü Eğitime Ver” projesi/2018

TSD Ünye (Türkiye Engelliler Derneği) yararına “Kitabını Al, Sevgini Ver” Engelli Farkındalık Projesi ve “Tekerlekli Sandalye” kampanyası/2016

 TSD Sinop yararına “ Tekerlekli Sandalye İçin İmza Günleri”/2018

Sinop İl Kültür Turizm M. “Sinop Özgürlük ve Kültürel Miras Şehridir”Projesi./ 2019

2019-2020 MİLAS İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ “HARMİYAS’TAN MİLAS’A YAZARLIK ATÖLYESİ VE TARİH ÖYKÜLERİ” PROJESİ

               2020-2021 MİLAS BELEDİYESİ “ENGELSİZ EDEBİYAT” projesi

2017 TDK “Dilimiz Kimliğimizdir” konulu Makale Ödülü,

2019 Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, “Senaryo-Diyalog Yazımı” proje desteği. Yazarın kitapları, Kültür Bakanlığı tarafından Türkiye’nin birçok il ve ilçe kütüphanesinde yer almaktadır.

ESERLERİ:

SARI BUĞDAY MAVİ UMUT (Kategori: Çocuk-ilk gençlik 7.Baskı)

Soğuk Bir Kış Güncesi (Kategori:Çocuk –İlk gençlik7.Baskı)

Kırık Bastonda Saka Kuşları (Kategori: Çocuk- İlk gençlik 4.Baskı)

Kıyıya Vuran Öyküler (Kategori: Çocuk- İlk gençlik 4.Baskı)

Nar Kabuğu Öyküleri (Kategori- İlk gençlik 2. Baskı)

 

Tarih: 12-09-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum