içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Milas’ta dilenci operasyonu 7’si çocuk 17 kişi yakalandı

Muğla’nın Milas ilçesinde belediye zabıta ekipleri yaptıkları operasyonlarda çocukları dilendirenlerle mücadele etti. 24 saat içerisinde 7’si çocuk 17 kişi yakalandı. Çocukları dilendirerek istismarda bulunan 10 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Milas’ta dilenci operasyonu 7’si çocuk 17 kişi yakalandı
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Milas ilçesinde Milas Belediyesi zabıta ekipleri, Milas Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile birlikte şehir merkezi ve geleneksel Milas pazarı bölgesinde yaptıkları operasyonda vatandaşların dini ve insani duygularını istismar ederek para kazanan dilencilere yönelik operasyon yaptı.

 

ÇOCUKLARI PARA İÇİN İSTİSMAR EDENLER HAKKIHDA YASAL İŞLEM BAŞLATILDI.

Milas’ta vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve kavşaklarda dilencilik yaptırılan çocuklar için harekete geçen Zabıta ekipleri, çocukları dilendirdiği belirlenen şahıslar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereğince yasal işlem ve cezai işlem uyguladı.

Milas Zabıta Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede “Dilenmek ne kadar suçsa, dilendirmek de bir o kadar suçtur. Çocuklarımız para uğruna sokaklarda istismar edilmesin. Milas halkı olarak dilencilik istismarına geçit vermeyelim. Çünkü vereceğimiz her kuruş onları sokağa daha da mahkum edecektir. Vatandaşlarımızdan ricamız doğru insanlara, doğru zamanda, doğru yerde yardımda bulunmalıdır.” denildi. Operasyonların devam edeceği açıklandı.

 

 

Tarih: 31-01-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum