içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Milas'ta Akbelen ormanları nöbeti sürüyor, destek büyüyor

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de Akbelen ormanlarının maden ocağı için kesilmesini önleyen köylülere Türkiye’nin dört bir yanından destek yağdı. Ormanlık alanın çeşitli bölgelerinde nöbetlerini sürdüren İkizköylüler’e 20 ağacın kesildiği 5 gün öncesinden bu yana yaklaşık 3 bin kişi köye giderek destek verdi.

Milas'ta Akbelen ormanları nöbeti sürüyor, destek büyüyor
Haberi Sesli Dinle

İkizköy Çevre Platformu Sözcüsü Deniz Gümüşel “İkizköy Muğla’da bile tanınmıyordu, mücadelemizi artık tüm Türkiye öğrendi. İkizköy’de nöbet tuttuğumuz alanı Ekolojik Yıkımlar  ve Doğa Katliamları Hukuk Alanı haline getirip, önümüzdeki günlerde Muğla ve Türkiye’deki bu tür çevre saldırılarına yönelik açık oturumlar ve forumlar düzenleyeceğiz” dedi.

 

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy sınırları içerisindeki Akbelen ormanlarında 700 dönümlük alanın termik santrallere kömür sağlamak için kesilmesine engel olan ve Muğla Bölge İdare Mahkemeleri’nde dava üzerine dava açan İkizköylüler’in Kurban Bayramı’nda başlayan nöbeti devam ediyor.

 

ORMANLIK ALANA YAYILDILAR NÖBET TUTUYORLAR

 

Köyün sınırındaki 700 dönümlük ormanlık alana yayılarak 24 saat nöbet tutan köylülere bugünde CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ile İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun destek verdi. Bodrum’dan MUÇEP ve Missgibi1Bodrum Grubunun Kurucusu Tülin Mor Janes grubun sözcüsü Safiye Özuygun ile birlikte giderek destek verdi.

 

 

PİKNİK YAPILMASINA BİLE İZİN VERİLMEYEN ORMANLARI MADEN UĞRUNA YOK EDİYORLAR

 

Janes yaptığı açıklamada “Piknik yapılmasına bile izin verilmeyen bu ormanlarda kömür çıkarılması için ormanların katledilmesine neden izin verilmesini anlamış değiliz. Toprağın hem üstü tarım arazileri hem de 3000 yıllık tarihi değerlerimiz arkeolojik sit alanları neden kömür için talan ediliyor? Daha çok turizm gelirimiz artsın diyoruz ama doğal ve tarihi zenginliklerimizi yok ediyoruz. Turist  kömürle  madeni mi görmeye gelsin, kömürle kirlenmiş havayı solumaya mı yoksa kelleşmiş dağları ziyarete mi gelsin. Köylüler yaşam suyu,  ait olduğu topraklardan neden koparılıyor ? Ne için? Artık  bütün dünyanın vaz geçtiği yöntem olan  kömürden enerji elde etmek için mi?  Neden elimizde var olan güneşi, rüzgar ve atıkları kullanarak temiz enerji üretimine  geçmeyelim? Ormanlardan , tarihi alanlardan,köylülerin yaşam alanlarından elinizi çekin” diye konuştu.

 

AHMET DAVUTOĞLU ARADI KÖYLÜLERE MORAL VERDİ

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bugün köylüleri arayarak her konuda yardımcı olarak destek vereceğini ve köylülerin haklı mücadelelerine devam etmeleri gerektiğini söyledi.  Köylülerin sesini çektiği videoyu sosyal medyadan paylaşarak tüm Türkiye’ye duyuran 42 yaşındaki Necla Işık “Bu ormanlardaki tehlike kalkmadan buradan ayrılmayacağız. Biraz önce burayı arkadaşlarımıza bırakıp hayvanlarıma su ve yem verip geri geldim. Çünkü ormanlarımızı korumaz isek ne hayvanımız ne tarlamız ne bağımız bahçemiz kalacak. Yaşam maden ocağı uğruna yok olacak, izin vermeyeceğiz. 5 günde Türkiye’nin onlarca il ve yüzlerce ilçesinden gelenler ve sosyal medyadan verilen destek ile direniş gücümüz kat kat arttı” diye konuştu.

 

 

İKİZKÖY ORMANLARI EKOLOJİ VE DOĞAYI KORUMA PLATFORMU OLACAK

 

İkizköy Çevre Platformu Sözcüsü Deniz Gümüşel “Yaklaşık iki yıldır mücadele ediyoruz. Hem köyde hemde hukuksal alanda. İkizköy Muğla’da bile tanınmıyordu, mücadelemizi artık tüm Türkiye öğrendi. Bugün Kazdağları’ndaki mücadeleye oradan İikizdere’deki mücadeleye destek veren sivil toplum örgütleri yanımızda sesimizi duyurmayı başardık. Ancak biz özellikle siyasilerin sadece bugünümüzde değil ormanların tehlikede olduğu her günümüzde yanımızda olmalarını istiyoruz. Bu nedenle İkizköy’de nöbet tuttuğumuz alanı Ekolojik Yıkımlar  ve Doğa Katliamları Hukuk Alanı haline getirip, önümüzdeki günlerde Muğla ve Türkiye’deki bu tür çevre saldırılarına yönelik açık oturumlar ve forumlar düzenleyeceğiz” dedi.

İkizköylü kadınlar nöbet tuttukları çadırlarda bez kumaşlardan yeni pankartlar dikmeyi sürdürüyor.

Tarih: 21-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum