içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Milas Sanat Tiyatrosu amatörlerle zirveye koşuyor

Milas Belediyesi bünyesinde gerçekleşen Yaratıcı Drama Kurslarına katılan öğrenciler tarafından oluşturulan Milas Sanat Tiyatrosu’nun 2021 yılının son çeyreğinde Milas Belediyesi kültürel ve sanatsal anlamda önemli bir atılım gerçekleştirdiği belirtildi.

Milas Sanat Tiyatrosu amatörlerle zirveye koşuyor
Haberi Sesli Dinle

 “Amatör Oyuncularla Birçok Oyun Çıkartıldı”

Milas Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyete geçen Yaratıcı Drama kursları ile birlikte kent genelinde adeta sanat rüzgarı esti. Amatör bir topluluk olan kurulan kurslarda birçok yurttaş hem oyunlar oynayarak bireysel farkındalığını arttırıyor hem de çıkardıkları oyunlarla birlikte seyirci karşısına çıkıyor.

 

“Çocuk Oyunu Sahnelendi”

Müdür  Bekir Güney tarafından yürütülen, Genel Koordinatörlüğünü Gökhan Özyılmaz’ın üstlendiği projelerde, eğitmenliğini  Drama Eğitmeni Ali Çoban yapıyor. Yaratıcı Drama Kurslarına katılan öğrenciler geçtiğimiz günlerde ilk oyunlarını Milaslı sanatseverlerle buluşturdu. Oyunun yazarı Meriç Bardakçı’nın da katıldığı, yönetmen koltuğunda Refik Yardımcı’nın oturduğu çocuk oyunu olan Kalp Korosu oyunu, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Proje kapsamında ilerleyen süreçte de birçok oyunun izleyiciyle buluşacağı aktarıldı.

 

 

“Her Zaman Her Koşulda Sanatı Destekleyeceğiz”

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili konuşan Belediye Başkanı Muhammet Tokat, her zaman her koşulda sanatı destekleyeceklerini belirterek  “Milas bir kültür sanat kenti olma yolunda ilerliyor. Göreve geldiğim ilk günden itibaren Milas’ı bir kültür ve sanat kenti yapma yolunda çalıştık. Geçmişte Milas Şehir Tiyatrosu’nun kurucuları arasında olan biri olarak her zaman her koşulda sanatı ve sanatçıyı destekleyeceğiz. Yaratıcı Drama kurslarımızla birlikte Milaslı hemşehrilerimizi sanatla buluşturuyoruz. Çalışmalarda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Tarih: 10-01-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum