içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Milas köylülerine belediyeden fide desteği

Muğla’nın Milas ilçesinde CHP’li Belediye üreticiye 130 bin adat kışlık sebze fidesi dağıttı. Milas Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat “Yaşadığımız sıkıntılar bizlere şunu gösterdi ki üretmekten başka çaremiz yok. Üretimle söz sahibi olmak zorundayız” dedi.

Milas köylülerine belediyeden fide desteği
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Milas ilçesinde CHP’li Milas Belediyesi sürdürülebilir kırsal kalkınma projeleri çerçevesinde  hazırlaNAN “Fide Bizden Üretim Sizden” kampanyası Kızılcayıkık Köyü’nde düzenlendi. Talepte bulunan ve uygun koşulları sağlayan 12 köyden 30 üreticiye 130 bin adet %50 hibeli kışlık sebze fidesi dağıtıldı. Üreticilere verilen fideler arasında beyaz lahana, kırmızı lahana, brokoli ve karnabahar yer aldı.

 

Törene  Milas Belediye Başkanı CHP’li  Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ateş, Halil Mutlu, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Kızılcayıkık Mahalle Muhtarı Cengiz Topel Gökdağ, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kızılcayıkık Mahalle Muhtarı Cengiz Topel Gökdağ, üretime ve üreticiye yönelik gerçekleştirilen projenin önemine vurgu yaparak, emeği geçen herkese teşekkür etti. Mahalle muhtarı Gökdağ’dan sonra söz alan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ise Milas Belediyesi ile üreticiler için iş birliği içinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, fide desteğinin değerli bir çalışma olduğunun altını çizdi.

 

 

YAŞADIĞIMIZ SIKINTILAR ÜRETMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ OLMADIĞI GÖSTERDİ

Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise  “Yeni kurulan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz üretimin desteklenmesi, çiftçinin yanında olunması, özellikle afet dönemlerinde üreticilerin desteklenmesi, pandemi döneminde üreticinin ürününün elinde kalmaması için destek kampanyaları yürütmesi gibi önemli çalışmalar yürüttüler. Yaşadığımız sıkıntılar bizlere şunu gösterdi ki üretmekten başka çaremiz yok. Üretimle söz sahibi olmak zorundayız. Yatırımlar nereye yönlendirilirse yönlendirilsin yaşadığımız şartlar gösterdi ki betonu, parkeyi yiyemeyeceğiz ama mutlaka karnımızı doyurmamız ve besinleri sağlıklı bir şekilde yetiştirmek için üretmemiz şart oldu. Üretimi mutlaka desteklemek zorundayız. Üreticiye tekrar üretme şevkini yaratmak zorundayız. Üretmek gelecek nesiller için kaçınılmaz zorunlu bir stratejik konu bunu hep birlikte sağlamak zorundayız” dedi.

 

 

152 KÖYÜN TAMAMINA ÜRETİM DESTEĞİ VERECEĞİZ

Üretime ve üreticiye yönelik destek projelerinin devam edeceğine vurgu yapan Tokat “Bugünkü  %50 hibe destekli fide dağıtımımız bizim Ziraat Odamız kanalıyla Milas’ın 132 köyün tamamına tüm üreticilere çağrı olarak açıkladığımız bir destek paketidir. Beyaz Lahana, Kırmızı Lahana, brokoli ve karnabahar fidelerini kapsıyor. Biz bütün mahallelere bu anlamda çağrı yaptık ve 12 mahallemiz cevap verdi. 130 bin fide dağıtacağız ve takribi olarak da üreticimize 75 bin liralık bir maliyet desteği sağlamış olacağız. Üreticilerimiz bizim verdiğimiz fideleri yetiştirip sattığında 1,5 milyon liralık bir kazanç şansını yakalamış olacak. Önümüzdeki süreç içerisinde ortak çalışmalarla iş birliği ile üretimi desteklemeye, üreticiyi desteklemeye devam edeceğiz. Projede emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Tarih: 26-08-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum