içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Libya kıyılarına 27 göçmen cesedi vurdu, 60 göçmen kayıp.

Akdeniz’de göçmenlerin dramı bitmiyor. Yunanistan sahillerinde üç günde üç batan teknede onlarca kişi yaşamını yitirirken son dakikada Libya açıklarında batan iki ayrı tekne ve bottaki göçmenlerden 27’sinin cesetlerinin Libya kıyılarına vurduğu 60 göçmenin kayıp olduğu belirtildi. Birleşmiş Milletler Uluslar arası Göç Örgütü Akdeniz’in küresel göçün en ölümcül yolu haline geldiğini duyurdu.

Libya kıyılarına 27 göçmen cesedi vurdu, 60 göçmen kayıp.
Haberi Sesli Dinle

Afrika ülkelerinden Avrupa’ya geçmek için Libya’yı tercih eden göçmenler yeni bir felaket ile karşı karşıya kaldı. Libya İçişleri Bakanlığı ve yerel yönetimi bağlı Kızılay, Avrupa'ya giderken Akdeniz'i geçmeye çalışan iki tekne ve botun battığını ve cesetlerin Libya kıyılarına vurmaya başladığını açıkladılar.

 

 

27 CESET LİBYA KIYILARINA VURDU

The Libya Observer ile Yunanistan basınında çıkan habere göre Libya'nın batısındaki liman kenti Humus'taki Kızılay, yakındaki bir kıyıdan aralarında bebeklerin de olduğu 17 ceset çıkarıldığını ve bölgedeki başka bir kıyıda 10 ceset daha bulunduğunu duyurdu. Cesetlerin yaklaşık bir günlük olduğunu belirten Humus Hastanesi yetkilileri 60 göçmenin kayıp olduğu bilgisine ulaştıklarını açıkladı.

 

AKDENİZ KÜRESEL GÖÇÜN ÖLÜM YOLU HALİNE GELDİ

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü'ne göre, 2021 yılında Ege ve Akdeniz’de yaklaşık 1.500 kişi boğularak öldü. Bu rakam 2014'ten bu yana ise 17.000'ni aştığı ve Akdeniz’in küresel göçün en ölümcül yolu olduğu açıklandıb. fazla ölü ve kayıp ile küresel göçün en ölümcül yolu.

 

Tarih: 26-12-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum