içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kürek sörfü yaparken kaybolan 9 turistten biri ölü bulundu

Kefolania Adası’nda kürek sörfü yaparken denize açılan ve fırtına ile sürüklenen 9 Romen turistten biri ölü bulundu.

Kürek sörfü yaparken kaybolan 9 turistten biri ölü bulundu
Haberi Sesli Dinle

Yunanistan’ın turistik Kefolanai Adası’nda tatil yaparken otellerinin bulunduğu Pessada sahilinden kürek sörfü yaparak denize açılan ve yaklaşık bir saat sonra fırtına ve akıntının etkisi ile açık denize sürüklenen 9 Romanya vatandaşından biri açık denizden kurtarılmaları için yardım istedi.

 

5 SAAT SONRA YARI BAYGIN BULUNDULAR

Kefolania Limanı’ndan hareket eden Sahil güvenlik ekipleri ile birlikte, su sporları çalışanları ve bölgedeki tekne sahiplerinin yaptığı aramalarda yaşları 30-35 arasında olan 9 turist yaklaşık 5 saat süren aramalar sonunda kıyıdan 2 mil açıkta farklı bölgelerde yarı baygın vaziyette bulunarak önce karaya ardından ambulans ile Kefolania Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan 9 turistten 35 yaşındaki bir kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Olay Yunanistan’da büyük etki yarattı. Sağ kalan turistlerin tedavisinin devam ettiği belirtildi.

 

 

Kürek sörfü nedir? (Paddle Board)

Paddle board tıpkı bir sörf tahtası gibidir fakat sörften farklı olarak SUP board’da kürek kullanırsınız. Son dönemde en popüler su sporlarından biri olan SUP, sörfün aksine durgun ya da hafif dalgalı denizlerde, göllerde ya da akarsularda yapılır. Paddle yani kürek ile birlikte kendinizi suyun üzerinde ilerletirken en temelde dengede olmanız, düşmemek için denge kaslarınızla kendinizi kontrol ederken hareket etmek için de kürek çekmeniz gerekir.

Tarih: 04-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum