içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Klasik müziğin genç yıldızları orman yangınları için sahne aldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün başlayan Opus Müzik Festivali’nde Türkiye’nin klasik müzikte yetiştirdiği genç yıldızları orman yangınlarındaki Frenk Kaktüsleri’ne dikkat çekmek için sahne aldı. Genç yıldızlar piyano ve keman resitali ile sanatseverleri hayran bıraktı.

Klasik müziğin genç yıldızları orman yangınları için sahne aldı
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün akşam başlayan Opus Müzik Festivali Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde düzenlendi.

 

ÜÇ GENÇ YETENEK HAYRAN BIRAKTI

İki gün sürecek festivalin ilk gününde sahne alan  ve başarıları ile Türkiye’yi gururlandıran üç genç kız İlyun Bürkev, Ayşe Cemre Ağırgöl piyanoda  ve Naz İrem Türkmen kemanı ile sahne aldı. Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ve yaklaşık bin sanatseverin ücretsiz izlediği konserde Bürkev ve Ağırgöl Macar usta bestecilerinin eserlerine ve Macar  halk ezgilerini yansıtan eserlere yer verirken Naz İrem Türkmen’de klasik müziğin seçkin eserlerine yer verdi.

 

 

FRENK KAKTÜSÜ’NÜN YANGINLARDAKİ ÖNLEYİCİ GÜCÜNE DİKKAT ÇEKMEK  İSTEDİK

Festivalin sanat danışmanı Burak Bilgili  yaptığı açıklamada “"Festivalin amacı  sanat ve doğayı birleştirmek. Frenk kaktüsü, yangınlara duvar olan bir bitki. Bodrum ve Türkiye genelinde farkındalık oluşturmak istiyoruz, insanlarımıza bunu anlatmak istiyoruz. Bodrum'un yerli halkı ve burada oturan birçok insan bu bitkiyi çok iyi biliyor. Bu bitki çok faydalı ve yüzde 90'ı suyla kaplı olduğu için yanmıyor. Ormanlarımızın yanmaması için bu kaktüsü dikmek yangınlara bir önlem olacaktır. Bunu müzikle sanatla tanıtmak anlatmak ve özellikle yangın alanlarında yayılmasını sağlamak istedik." Dedi.

 

İlyin Bürkev

 

YARIN 120 YILLIK ORKESTRA SAHNE ALACAK

Festivalde  10 Eylül’de 120 yıllık Alman Devlet Opera Oda Orkestrası (Berlin Deutsche Oper Kammer Orchestra), Türk orkestra şefi Gürer Aykal tarafından yönetilecek, iki Türk solisti Burak Bilgili ve Burcu Hancı da konserde solist olarak yer alacak.

 

Ayşe Cemre Ağırgöl

 

Naz İrem Türkmen

 

Tarih: 09-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum