içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kaymakamlık önünde “Yurdumuzdan çıkarmayın” açıklaması

Muğla’Nın Bodrum ilçesinde kaldıkları yurtlardan çıkarılmak istenen Güzel Sanatlr Fakültesi öğrencileri Kaymakamlık önünde basın açıklaması yaptı, yardım istedi. Öğrenciler “Yöneticilerin anayasal eğitim hakkı, barınma ve sağlıklı yaşam hakkı ihlali yaparak, geçersiz sebeplerle hazırladıkları fesih protokolüyle ve tutanakla, yurttan çıkarmaya çalışıyorlar. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri olarak “Mücbir sebep deprem bölgesinde geçerlidir.." dediler

Kaymakamlık önünde “Yurdumuzdan çıkarmayın” açıklaması
Haberi Sesli Dinle

Muğla’Nın Bodrum ilçesinde kaldıkları yurtlardan çıkarılmak istenen Güzel Sanatlr Fakültesi öğrencileri Kaymakamlık önünde basın açıklaması yaptı, yardım istedi.

 

Öğrenciler yaptıkları açıklamada şunlar söyledi.

 

“Uzaktan veya yüzyüze eğitim bilgisi Dekanlıktan duyurulmuşken, seçime bir ay kala,  ikametgahlarını bile Bodrum’a aldıran Güzel Sanatlar Fakültesinde öğrencileri kaldıkları yurttan çıkarılmaya çalışılıyor.

 

MÜCBiR SEBEP UYGULANAMAZ

Yöneticilerin anayasal eğitim hakkı, barınma ve sağlıklı yaşam hakkı ihlali  yaparak, geçersiz sebeplerle hazırladıkları fesih protokolüyle ve tutanakla, yurttan çıkarmaya çalıştıklarını iddia ederek Kaymakamlığa dilekçe veren Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, “Mücbir sebep deprem bölgesinde geçerlidir.. Kahramanmaraş’ta deprem olup, Bodrum’da mücbir sebep uygulanamaz.. “ dediler.

 

 

 

Hem uzaktan, hemde yüzyüze eğitimin devam ettiği Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesinde, sadece uzaktan eğitim sebep gösterilerek kendilerinin sokağa tıldığını söyleyen onlarca öğrenci topladıkları imzalı dilekçeleri Bodrum Kaymakamlığına verdiler.

SPOR BAKANLIĞI SORUMLUDUR

 

Tüm bu olanlar karşısında Spor Bakanlığının sessiz kaldığını söyleyen öğrenciler, “Bu bizler spor bakanlığı yurtlar genel müdürlüğüne emanetiz. Aramızda depremzede öğrenci arkadaşlarımız var. Bizim başımıza birşey gelirse bundan spor bakanlığı sorumludur.” diye konuştular.

 

Tüm bunlar yaşanırken Bodrum Gençlik Spor Müdürlüğünün bu öğrencileri yalnız bırakıp, “alt tarafı ailelerinizin yanına gideceksiniz” dediklerini söyleyen öğrenci velileri, “Hiç mi sorumluluğunuz olmadığını düşünüyorsunuz.. Biraz sorumluluk yükleyelim o zaman, dilekçelerimiz hazır..  Bu çocukların KYK yurdunda kalmaya hakları vardır ve bu hakları elinden alınamaz.. Duyarlı Tüm Bodrum’u, bu gençlerin eğitim ve barınma haklarını savunmaya davet ediyoruz” dediler.

Tarih: 08-04-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum