içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Karadağlı Budva ile Bodrum kardeş olacak

Muğla’nın Bodrum ilçesine bugün bir ziyaret gerçekleştiren Karadağ’ın Budva Belediye Meclis Başkanı, meclis üyeleri ve milletvekilleri Bodrum’un tarihi ve turistik yerlerini gezdi, CHP’li Bodrum belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. İki kent arasında Kardeş şehir olma için çalışmalar başlatıldı.

Karadağlı Budva ile Bodrum kardeş olacak
Haberi Sesli Dinle

Karadağ’ın Budva kentinin belediye meclis başkanı Krsto Radoviç, Milletvekili Luka Lejeseviç, meclis üyeleri ve danışmanları ile birlikte bugün Bodrum’a geldi. Bu sabah saatlerinde ziyaretlerine başlayan Karadağ heyeti önce Kaymakam Bilgihan Bayar’ı makamında ziyaret etti, ardından heyet tarihi Bodrum Çarşı’sını ve  Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni gezdi. Ardından CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret eden Karadağlı Belediye Meclis Başkanı Radoviç ve beraberindeki heyet , Aras’tan Bodrum’un turizm ve tarihi geçmişi ile ilgili bilgi aldı.

 

 

ARAS “BUDVA İLE İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ”

 

Yaklaşık 45 dakika süren ve basına kapalı yapılan toplantının ardından açıklama yapan Aras “Bugün Karadağ heyeti bölgemizi ziyaret etti. Burada Budva ile Bodrum arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, karşılıklı deneyim paylaşımı, turizm konusunda, ticaret konusunda, kültür konusunda, belediyecilik hizmetleri konusunda belediyelerin paylaşılması konusunda görüştük, tanıştık. Dostluğumuzu ilerletme kararı aldık. Bundan sonra bizde Budva ziyaretimizden sonra birlikte bir kardeş kent çalışmasını başlatmak istiyoruz. Ama bunun sadece kağıt üzerinde kalması önemli değil, önemli olan somut çıktıları olması. Bunun içinde biz belediye olarak, Bodrum olarak, bende şahsen bu çalışmaları sürdüreceğim. Tekrar tekrar bizi ziyaret eden sevgili Krsto Radovic beye ve sevgili ekibine, heyetimize çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah bizde onları Montenegro’da ziyaret etmiş olacağız.” Dedi. Aran Radoviç’e nutuk’un İngilizce yazılı baskısını ve yöresel ürünleri hediye etti.

 

 

BODRUM VE BUDVA’NIN BİRBİRİNE ÇOK BENZEYEN YANLARI VAR

 

Karadağ’da Demokrat Partili Budva Belediye Meclisi Başkanı Krsto Radovic “Bodrum’a ilk kez geliyorum. Bunun için çok mutluyum. Çok teşekkür ediyorum Bülent Bey’e. Çünkü biz mediteran bir kısımda yaşıyoruz. Budva ve Bodrum çok benziyor. Kendisi ve delegasyon Bodrum’u çok sevdi. Aynı anda düşünüyoruz ki bu imza ve kardeşlik aramızda çok çok daha fazla ve çok çok daha güzel şeyler bize beraber getirecek. Yakın zamanda başkan beyi bekliyoruz, Budva’ya gelsin. Tamamıyla son imzaları beraber atalım ve beraber yola çıkalım” ifadelerini kullandı.

Bodrum’da iki gün daha kalacak Karadağlı yöneticiler Bodrum’da bazı derneklerle bir araya gelecek.

Tarih: 23-09-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum