içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kara Kuğu, Türkiye’de 2. Kez Bitez’de görülmüştü, 3. Kez görüntülendi

Türkiye’de daha önce ikinci kez Bodrum’da görülen Kara Kuğu üçüncü kez görüntülendi.

Kara Kuğu, Türkiye’de 2. Kez Bitez’de görülmüştü, 3. Kez görüntülendi
Haberi Sesli Dinle

Türkiye’de daha önce Antalya’nın Serik ilçesi ile Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahallesi’nde son olarak 2018 yılında görülün ve koruma altında olan Kara Kuğu (Cygnus Αtratus) bu kez Meriç Deltası’nda gözlemlendi.

Çoğunlukla Avustralya’nın Güney Doğusu’nda görülen ve Türkiye’de iki kez görüntülenebilen Kara Kuğu bu kez Edirne ilinde 2020 yılında Sulak Alan olarak ilan edilen Meriç Deltası’nda görüldü.

 

Kara kuğu : (Cygnus atratus) :

Ördekgiller familyasından Avustralya’nın güneydoğu ve güneybatı bölgelerinde yaşayan bir kuğu türü.[2] Kara kuğu türünün soyu Yeni Zelanda'da avlanma nedeniyle yok olmuştur ancak tekrar canlandırılmaya çalışılmaktadır. Avustralya içinde iklim koşullarına göre düzensiz göçebe bir yaşama sahiptirler.

Kara kuğuların tüyleri beyaz uçuş tüyleri dışında tamamen siyah renklidir. Gaga parlak kırmızı renklidir ve ucu soluktur. Ayak ve bacaklar grimsi-siyah renklidir. Erkekler dişilerden biraz daha iridir ve gagaları daha uzun ve düzdür. Erişkin olmayan kara kuğular grimsi kahverengindedir ve tüylerin uçları soluktur. Erişkin bir kara kuğunun boyu 110–142 cm arasındadır. Ağırlığı 3,7–9 kg arasında, kanat açıklığı da 1,6–2 m arasında değişir. Görece kuğular arasında en uzun boyuna sahiptir. Boyun S şeklinde kıvrıktır.

Tarih: 02-05-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum