içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Bodrum Kalesi konserinde büyüledi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu akşam konser veren İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatseverleri büyüledi. Konseri eski Çevre Bakanı İmren Aykut ile bir süre önce cezaevinden çıkan gazeteci Nazlı Ilıcak’da izledi.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Bodrum Kalesi konserinde büyüledi
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Bodrum Kaleiçi Etkinlikleri kapsamında Devlet Sanatçısı,  şef Gürer Aykal yönetiminde konser veren İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nı Çevre Bakanı İmren Aykut ve FETÖ terör örgütü yapılanmasının medya ayağına ilişkin "darbe çağrışımı" davasında 9 Kasım 2019 tarihinde  cezaevinden çıkan ve uzun bir aradan sonra ilk kez görüntülenen gazeteci Nazlı Ilıcak ile yaklaşık 1500 sanatsever izledi.

 

 

ESERLERİYLE HAYRAN BIRAKTILAR

 

Konserde dünya çapındaki sanatçılardar Leyla Gencer'in öğrencilerinden soprano Simge Büyükedes ve mezzo soprano Asude Karayavuz solist olarak yer aldı. Solistler Cezayir’de bir İtalyan kızı Operasından, Eski Amerikan Şarkılarından, Carmen Operasından, My Fair Lady Müzikalinden ve Barcarolle ‘nin eserleri seslendirdi.
Prooğramda ayrıca Ferit Tüzün tarafından ‘Söyleşi’ ve N. Rimsky-Korsakov İspanyol Kapriçyosu seslendirildi. Konser sonunda sanatsevelrler tarafından orkestra dakikalarca alkış yağmuruna tutuldu.


Bodrum Kaleiçi Etkinlikleri 17 Temmuz 2021 tarihinde Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin Tango isimli gösterisi ile devam edecek.

 

 

 


 

 

Tarih: 13-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum