içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İYİ Partili Akmeşe ve CHP 'li Zeybekoğlu'ndan Muğla Valiliği'ne tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Muğla’da gerçekleştirdiği toplu açılış töreninin ardından Muğla Valiliği’nin sayfasından, Erdoğan’ın altılı masa ve muhalefet liderini eleştiren sözlerinin ve AKP reklamı türünde yapılan video görüntülerinin yayınlanmasına İYİ Parti İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu sert tepki gösterdi. Zeybekoğlu “Vali devletin değil AKP’nin valisi olmuş durumda, devleti temsil etmesi gereken kurum AKP reklamı yapamaz" dedi.

İYİ Partili Akmeşe ve CHP 'li Zeybekoğlu'ndan Muğla Valiliği'ne tepki
Haberi Sesli Dinle

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın Muğla’da gerçekleştirdiği toplu açılış töreninin ardından Muğla Valiliği’nin internet sitesinden yayınlanan Erdoğan mitingine ait fotoğraf ve videolar ilde krize neden oldu.

 

VALİLİĞİN VİDEOSUNDA AKP REKLAMI

Muğla Valiliği tarafından sosyal medya hesabından yayınlanan videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarına ve sık sık AKP’li lerin görüntülerine yer verildi. Valilik sayfasından yayınlanan haber ve fotoğraflarda ise Erdoğan’ın CHP lideri ve altılı masaya sert sözlerle yüklendiği ve bu ifadelerin valililiğin sayfasından aynen yayınlandığı görüldü.

 

 CUMHURBAŞKIN ERDOĞAN’IN MUHALEFETE SERT SÖZLERİ.

Valiliğin internet sayfasında yayınlanan ifadelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait şu sözler yer aldı.

“Müstemleke zihniyetlilerin kepazeliklerinin bitip tükenmek bilmediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücüne güç katacak bir savunma sanayi projemizin açılışında, ordumuzun komutanlarıyla birlikte yaşadığımız sevince tahammül edemediklerini hep birlikte gördük. Bay Kemal, Sakarya Arifiye’de bu ordunun başkomutanı olarak Tayyip Erdoğan ne yaptı? Orada Fırtına obüslerinin teslim törenini yaptı. Senin hayatında, senin aklında böyle bir şey var mı, böyle bir şey yapabilir misiniz? Altay tanklarının teslimini yaptık Bay Kemal. Bunlarla ordumuz çok daha güçlü. Ordumuz bunlarla o terör örgütlerini ne yaptı? İnlerine gömdü inlerine. Bay Kemal, sen bu teröristlerle dirsek dirseğe dolaştın. Cezaevlerindeki teröristleri de nasıl çıkarırız diye bunun gayreti içerisindesin. Boşuna uğraşma, o teröristler öyle oralardan çıkamazlar. Ama bu şimdiden vadediyor. Yahu, Diyarbakır’da 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan bu Demirtaş değil miydi? Şimdi çıkmış bu, ‘onları çıkaracağım’ diyor. Bu millet sana bu yolu açmaz. Bu millet terörden beslenenlere, kan emicilere bu ülkede yol vermez.”


Millete güvendiğini ve millete inandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “Bu yolda böyle yürüyeceğiz. El ele yürüyeceğiz, omuz omuza yürüyeceğiz. Hak ve özgürlük denilince biz milletimizle el ele olmayı anlarız, kan emicilere asla prim vermeyiz. Ama bu zihniyet önce Sakarya Arifiye’deki fabrikanın bu seviyeye gelmesini sağlayan yatırımlarımızı sabote etmek için yapmadığını bırakmadı. Her türlü yalan ve iftirayı kullanarak yürüttüğü bu ihanet kampanyasında başarılı olamayan bu habis zihniyet, bu defa doğrudan kahraman ordumuzu ve şerefli komutanlarımızı hedef alarak asıl niyetini gösterdi.”


“Muğla seninle gurur duyuyor” sloganları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben de sizinle gurur duyuyorum. Gönüllerde köprüler kuralım ve destanları beraber yazalım” karşılığını verdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Muğla Valisi Orhan Tavlı


Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Her gün sınırlarımızı taciz eden Yunanistan’a, elinde on binlerce masumun kanı olan PKK’ya, ülkemizin son dönemde gördüğü en büyük ihanet çetesi olan FETÖ’ye, egemenliğimizi hedef alan ülkelere, velhasıl Türkiye ve Türk milleti düşmanlarına göstermediği, gösteremediği tepkiyi, ordumuzun komutanlarına fütursuzca sergileyen, seviyesizce hakaret eden bir kişi bu ülkenin siyasetçisi olabilir mi? Kardeşlerim anayasamıza göre bu kardeşiniz, bu ordunun başkomutanıdır. Bunu ben söylemiyorum anayasamız söylüyor.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandakilerin “Bir gece ansızın gelebiliriz” sloganları üzerine de “Aynen öyle, bir gece ansızın gelebiliriz ve geleceğiz” ifadesini kullandı.


“KENDİ ÜRETİMİNİ YAPABİLEN TÜRKİYE GERÇEĞİNE TAHAMMÜL EDEMİYORLAR”


Muhalefetin, ülkenin ve milletin hangi menfaatini savunacağını ve hangi hedefini hayata geçirebileceğini soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabii biz bunların asıl karın ağrılarını çok iyi biliyoruz. Bunlar Arifiye’deki atıl fabrikanın, ülkenin savunma sanayiinin en önemli üretim tesislerinden biri olmasından rahatsızlar. Bunlar karasından havasına, denizinden siberine kadar savunma sanayiinin her alanında kendi tasarımını, kendi üretimini yapabilen Türkiye gerçeğine tahammül edemiyorlar. Bunlar, terörü sınırları içinde bitirmekle kalmayıp sınırları ötesinde de teröristlerin başını ezen Türkiye fotoğrafına dayanamıyorlar” dedi.


Muhalefetin, küresel krizler karşısında diz çöküp teslim olmak yerine krizleri fırsata dönüştüren Türkiye tablosunu içlerine sindiremediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Çünkü bunların tüm hayatları, vesayetçilerin ve darbecilerin yönetimini kendilerine altın tepside sunduğu ülke hayaliyle geçmiştir. Rahmetli Menderes’i idam sehpasına gönderip ülkenin başına böyle çullandılar. Rahmetli Demirel’i muhtıralarla yıpratıp ülkenin başına böyle çöreklendiler. Rahmetli Özal’ı binbir yalan ve iftirayla devreden çıkartıp ülkenin başına böyle musallat oldular. İktidara geldiğimiz ilk günden itibaren bize de aynısını yapmak için çok uğraştılar. Ülkeye ve millete daha büyük hizmetler kazandırmak için harcamamız gereken vaktimizin ve enerjimizin bir kısmını, bunlarla mücadeleye ayırmak mecburiyetinde kaldık. Partimizi kapatmaya teşebbüs etmekten sokakları karıştırmaya, terör örgütlerini cesaretlendirmekten darbecilere alkış tutmaya kadar her yolu denediler. Dışarıda ve içeride Türkiye’yi hedef alan kim varsa hepsinin yanında bunlar yer aldılar. Ne yaparlarsa yapsınlar, işte ben şu anda karşımdaki bu muhteşem kalabalığın, az önce resmî rakamını sordum, dedim ne kadar? Resmî rakamı aldım, elhamdülillah 50 bine varan bir katılımla bugün buradayız. Bunlar bir tek kendi ülkelerinin, kendi insanlarının mücadelesine destek olmadılar. Şimdi de aynı kafayla, yeni oyunlar peşinde koşuyorlar.”

 


“BUNLAR ANAYASA’YI DA HİÇ OKUMAMIŞLAR”


Cumhurbaşkanı Erdoğan, altılı masaya değinerek, “Bir masa kurmuşlar, etrafındaki herkesten ayrı ses çıkıyor. Herkes ayrı baş çekiyor, herkes ayrı hesap yapıyor. Bunlar Anayasa’yı da hiç okumamışlar. Sen nasıl oluyor da daha seçilmemişsin ve seçilmediğin hâlde nasıl oluyor da ‘hemen seçime gideriz’ diyorsun? Neyse, olanlar oldu. Bunların, ‘Allah bir’ dediğine inanın, başka hiçbir şeye inanmayın. Çünkü Allah bir” dedi.

 

Adem Zeybekoğlu

 

CHP İL BAŞKANI ZEYBEKOĞLU “DEVLETİN DEĞİL AKP’NİN VALİSİ”

CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu  yaptığı açıklamada Muğla Valiliği’nin sitelerinden ve sosyal medyasından yapılan Erdoğan ve AKP reklamının kabul edilemez olduğunu belirterek “Vali devletin değil AKP’nin valisi olmuş. Bir ilçede kaymakam ilde vali devleti temsil eder. Ancak burada vali devletin valisi olmaktan çıkmış AKP’nin valisi olmuş. Bu bir toplu açılış töreniydi Erdoğan ve AKP’nin reklamına dönüştü. Valilikte buna alet oldu. CHP iktidarında bu böyle olmayacak. Devlet devletin memuru temsil ettiği kurumun dışında hareket etmeyecek. Kaldıki dün bütün kurum amirlerini memurlarını toplayıp mitinge getirmişlerdi. Cumhurbaşkanı’nın toplu açılış töreni, AKP reklamına dönüştü, kesinlikle doğru bulmuyoruz” dedi.

 

Davut Cumhur Akmeşe

 

DEVLETİ TEMSİL EDEN GÖREVLİLER PARTİ PROPAGANDASINA SOYUNMUŞTUR

İyi Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın Muğla ili ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada “Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkemizi getirdiği durum tam olarak Muğlamızda yaşanmıştır. Tarafsız olması gereken kurumlar, devleti temsil eden görevliler bugüne kadar örneği yaşanmamış bir pervasızlıkla parti propagandasına soyunmuşlardır. Cumhurbaşkanı’nın Muğla ziyareti sonrası Muğla Valiliği’nin resmi hesaplarından civar illerden bile otobüslerle toplanılan kalabalıkların ellerinde AKP bayraklarını salladığı görüntüler paylaşılarak aleni olarak parti propagandası yapıldı.  Şimdi doğal olarak soruyoruz. Devleti temsil etmesi gereken Muğla Valiliği AKP'yi mi temsil ediyor? Sosyal medya hesabını yöneten görevliler AKP teşkilatından mı maaş alıyor? Muğla Valiliği sadece AKP ye oy veren vatandaşlara mı hizmet ediyor?Cumhurbaşkanının Valilik ziyaretinin paylaşılması varken, Ellerinde AKP bayrakları olan siyasi bir  paylaşımın yapılması Sayın Valinin mi yoksa sosyal medyayı yöneten görevlilerin mi tercihi? “ dedi.

 

MUĞLA VALİLİĞİNİ PARTİZAN TUTUMUNDAN DOLAYI KINIYORUZ

Akmeşe açıklamasının devamında ise “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak, siyasi partiler, siyasi figürler bir gün değişecektir.Devleti temsil etmesi gereken 81 ilimizin valisinden beklentimiz, tüm vatandaşlara karşı eşit ve tarafsız bir konumda hizmet vermeleridir. Türk milletinin gönlünde ve gözünde var olan Devlet adamı kavramının tüm bürokratlarca benimsenip yapılan çalışmalar partilerden, hükümetlerden bağımsız ve tüm vatandaşların eşit olarak görüldüğü bir anlayışta hizmet vermelidirler. Muğla Valiliğinin ve devlet kurumlarının siyasi içerikli paylaşımlarının kabul edilmesi, hoş görülmesi asla mümkün değildir. Devlete ve demokrasiye sahip çıkılmalıdır. Demokrasi bir gün kendisini örseleyenlere de lazım olacaktır.  Muğla Valiliğini bu partizan tutumundan dolayı kınıyor, özür dilemeye ve paylaşımlarını derhal kaldırmaya davet ediyoruz. Erdoğan’ın mitingi dün bittiği halde hala Muğla Emniyet Müdürlüğü’nün önünde AKP bayrakları durmaktadır. Biz geçen hafta kongre yaptığımızda bitiminde hemen bayrakları toplatmışlardı, durum budur” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Tarih: 15-01-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum