içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İstanköy Savcılığı’ndan insan hakları savunucularına soruşturma

Muğla’nın Bodrum ilçesine 7 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) Adası Savcılığı insan hakları savunucularının önemli isimlerinden T. Olsen ve Panayotis Dimitras hakkında soruşturma başlattı.

İstanköy Savcılığı’ndan insan hakları savunucularına soruşturma
Haberi Sesli Dinle

Yunanistan medyası haberi okuyucularına “İstanköy Savcılığı’na Bravo” manşeti ile duyurdu. Muğla’nın Bodrum ilçesine 7 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) Adası Savcılığı’nın Göçmenlere yardım kuruluşları arasında yer alan  sivil toplum kuruluşu Aegean Boat Report'un kurucusu ve yöneticisi Tommy Olsen ile Yunanistan Helsinki İzleme Komitesi Direktörü Panayotis Dimitras hakkında soruşturma başlattığı açıklandı.

 

HABERİ İSTANKÖY SAVCILIĞI’NA BRAVO DİYE DUYURDULAR

Türkiye ve Batı Trakya Türkleriyle ilgili haber ve yorumlara yer veren  www.tourkikanea.gr adlı haber sitesi Dimitras ve Olsen hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili haberi “İstanköy savcılığına bravo! Dimitras hakkında cezai özellikte suçlamalar!” başlığıyla vermesi dikkat çekti.

 

 

GÖÇMENLERİN ÜLKEYE GİRİŞİNİ KOLAYLAŞTIRMAK AMACIYLA SUÇ ÖRGÜTÜ OLUŞTURMAK SUÇLARINDAN YARGILANACAKLAR

Basında yer alan haberlere göre, Olsen ve Dimitras'ın, "Yunanistan'a yasa dışı yollarla giriş yapmaya çalışan üçüncü ülke vatandaşlarının ülkeye girişlerini kolaylaştırmak adına bilgi toplama amacıyla suç örgütü kurmak" suçlamasıyla karşı karşıya kaldıkları belirtildi. Norveç merkezli sivil toplum kuruluşu Aegean Boat Report, Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki adaları silahlandırmasını provokasyon olarak değerlendirmişti. Kuruluş, Başbakan Kiriakos Miçotakis'in Twitter'dan yaptığı bir paylaşımından alıntı yaparak, "Adaların ABD askeri ekipmanlarıyla doldurulması, 1923 tarihli Lozan ve 1947 tarihli Paris antlaşmalarının ihlali olmasıyla provokasyon olarak görülebilir." ifadesini kullanmıştı. Olsen ve Dimitras'ın hazırlanan iddianamesinde geçtiğimiz yıl Bodrum ilçesinden botlarla İstanköy (Kos) Kilimli (Kalimnos) ve Bulamaç (Farmakonisi) adalarına geçen göçmenler ve organizatörlerle işbirliği yaptıkları iddia edildi.

 

 

TÜRKİYE’Yİ DESTEKLEYEN PAYLAŞIMLAR YAPMAKLA İTHAM EDİLİYORLAR

Batı Trakya Türk Azınlığı’na ve Makedon azınlığına yönelik yapılan insan ve azınlık hakları ihlalleriyle yakından ilgilenen Yunanistan Helsinki İzleme Komitesi Direktörü Panayotis Dimitras, sık, sık  bazı Yunan basın kuruluşları tarafından Türkiye yanlısı paylaşımlar yapmakla itham ediliyor.

Tarih: 23-12-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum