içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İş makinası deniz çayırlarına zarar verdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde mavi bayraklı koya iş makinesi ile dalarak derinleştirme çalışması yapanların korum altındaki poseidon çayırlarına zarar verdiği tespit edildi.

İş makinası deniz çayırlarına zarar verdi
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi’ndeki Mavi Bayraklı plaja yüzer platform ile iş makinesini denizin ortasına götürerek kazan ve derinleştirme çalışması yapan şirketin korum altındaki poseidon çayırlarına zarar verdiği ortaya çıktı. Bodrum Belediyesi dalgıç ekibi iş makinasının yarattığı tahribatı su altından görüntüledi. Yaklaşık 100 metrekarelik alanda büyük tahribat olduğu ortaya çıktı.

 

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Bodrum Liman Başkanlığı tarafından verilen izinlerle yapılan çalışmanın koruma altında olan deniz çayırlarına ve bölge ekosistemine zarar verdiği tespit edildi. Bodrum Belediyesi zabıta ekiplerinin durdurduğu çalışma sonrası ekolojik tahribatın büyük olduğunu belirten Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan “Rant uğruna doğayı göz göre göre yok ediyorlar. Poseidon çayırları denizin oksijen sistemidir. Burad tahrbat yapmak doğayı katletmektir. Yapanlar hakkında pazartesi ünü suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Deniz ekosistemine zarar veren, kıyı yapısını bozan ve doğaya telafisi olmayacak zarar veren çalışmaya ilişkin gerekli tutanak ve rapor, belediye ekiplerince hazırlanarak ilgili kurumlara gönderildi.

 

 

Tarih: 27-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum