içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İnsan Hakları kuruluşu, Mare Liberum Atina’nın baskısına dayanamadı kendini feshetti

Ege ve Akdeniz’de göçmenlerin sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapan Alman insan hakları kuruluşu Mare Liberum kendini feshettiğini duyurdu. Kararın çalışmalarda Atina'nın baskıcı tavrının neden olduğu belirtildi.

İnsan Hakları kuruluşu, Mare Liberum Atina’nın baskısına dayanamadı kendini feshetti
Haberi Sesli Dinle

Yunanistan medyasında yer alan haberde Ege Denizi'nde Türkiye ile Yunanistan arasındaki deniz sınırında sığınmacılarla ilgili çalışmalar yapan Mare Liberum, kendini feshettiği açıklandı.  

ATİNA’NIN EGE’DEKİ BASKICI TAVRI NEDEN OLDU

Örgüt, kararına gerekçe olarak Atina'nın baskıcı tavrını gösterdi.1 Mayıs tarihi itibarıyla çalışmalarına son verdiğini bildiren örgüt, buna gerekçe olarak "Yunan adası Midilli'deki yerel güvenlik güçlerinin artan baskılarını" ve "sınır makamlarının sığınmacılara yönelik tavrını gözetlemeyi imkansız hale getiren sağ muhafazakar Yunanistan hükümetinin koyduğu yasaları" gösterdi.

2018 yılında faaliyetlerine başlayan Mare LiberumEge Denizi'ni geçmeye çalışan ve geçen sığınmacıların durumunu yerinde gözetlemek için örgütün adını taşıyan bir gemi ile, aynı zamanda AB sınırı da olan Türkiye-Yunanistan deniz sınırında çalışmalar yapıyordu.

 

 

Tarih: 04-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum