içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İhraç edilen öğretmenler için sergi açtılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Eğitim-Sen Bodrum Muğla’nın Bodrum ilçesinde Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği tarafından 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde ihraç edilen öğretmenler için resim sergisi gerçekleştirildi.

İhraç edilen öğretmenler için sergi açtılar
Haberi Sesli Dinle

Sergideki eserlerin 1 yıl önce hayatını kaybeden Eğitim Sen üyesi öğretmen Orhan Kılıçarslan’a ait olduğunu belirten Eğitim-Sen Bodrum Şube Temsilcisi Yüksel Okyay yaptığı basın açıklamasında serginin gelirinin görevden ihraç edilen öğretmenler için kullanılacağı belirterek “Öğretmenlik mesleği ve mesleki ideallerinin iktidar eliyle uygulanan bilinçli politikalarla çok yönlü olarak hızla yozlaştırıldığını görüyoruz” dedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği tarafından 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde ihraç edilen öğretmenler için resim sergisi gerçekleştirildi. Kumbahçe Mahallesi’ndeki Eğitim Sen’e ait binada gerçekleştirilen etkinliğe yaklaşık 50 öğretmen katıldı.  Bir yıl önce yaşamını yitiren resim öğretmeni Orhan Kılıçarslan’a ait resimlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

 

 

ÖĞRETMENLER İKİNCİ BİR İŞ YAPMAK ZORUNDA BIRAKILMIŞTIR

 

Serginin gelirinin ihraç edilen öğretmenler ve ailelerine aktarılacağını belirten Eğitim Sen Bodrum Temsilcisi Okyay Yüksel “Fakir Baykurt'un dediği gibi ‘Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir.’ Öğretmenlerin sadece okulda değil, toplum içinde de yerine getirdikleri görevin taşıdığı önem uluslararası düzeyde belgelenmiştir.  Öğretmenlerin konumlarını güçlendirmeyi, haklarını geliştirmeyi ve korumayı amaçlarken, aynı zamanda uluslararası düzeyde yapılmış bir toplu sözleşme niteliğini de taşır bu 5 Ekim’de yapılanlar. ‘Tavsiye Kararı’ niteliğindedir. Ancak bu tavsiye kararlarına imza atan Türkiye bugüne kadar sorumluluklarını öğretmenlik mesleği adına yapmamıştır. Türkiye’de görev yapan eğitim ve bilim emekçileri, OECD ülkeleri arasında ekonomik, sosyal ve özlük haklar açısından en son sıralardadır. Geçtiğimiz yıllar içinde eğitim ve bilim emekçilerinin aldıkları maaşlar, rakamsal olarak artmış gibi görünse de aslında enflasyon oranı altında ezilmiştir. Eğitim emekçilerinin üçte ikisi yaşamlarını insanca sürdürebilmek için ikinci bir iş yapmak zorunda bırakılmışlardır” diye konuştu.

 

 

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ VE İDEALLERİ BİLİNÇLİ POLİTİKALARLA HIZLA YOZLAŞTIRILDI

 

Yüksel açıklamasının devamında ise, öğretmenlik mesleği ve mesleki ideallerinin iktidar eliyle uygulanan bilinçli politikalarla çok yönlü olarak hızla yozlaştırıldığını belirterek “Tıpkı eğitimin yozlaştırıldığı gibi. Yıllardır ülkeyi yönetenler ve eğitim politikalarına yön verenler öğretmenlik mesleğinde yaşanan nitelik kaybının artmasında çok büyük etkileri vardır. Bu nedenle bugün eğitim alanında yaşanan sorunların sorumlusu öğretmenlerimiz değil, MEB ve siyasi iktidar ve onların sözünden çıkmayanlardır. Öğretmenlerin yıllar boyunca büyük fedakârlıklara katlanarak çalışırken yaşadığı zorluklar ortadayken, çalışma ve yaşam koşulları ve mesleki saygınlıklarının giderek kötüleşmiştir. Bu sosyal medyada da son günlerde gündem olmuştur.  Bir Kaymakam’ın gittiği sınıfta bile öğretmeni kovmaya çalışması geldiğimiz son noktayı göstermektedir. Yaşadığımız tüm olumsuzluklara, işimize, ekmeğimize ve geleceğimize yönelik ağır tehdit ve saldırılara, hukuksuz ihraç politikalarına, kaybedilme noktasına gelen mesleki saygınlığın yeniden kazanılması, öğretmenliğin uluslararası standartlara uygun ve bilimsel bir anlayışla ele alınması ve tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, sosyal, mesleki ve özlük sorunlarının çözülmesi gerekmektedir. Bodrum yerelinde de düşündüğümüzde okullarımızda eğitim sorunları bolca devam etmekte. Hem öğretmenler açısından hem öğrenciler, veliler açısından büyük eksikliklerle yüzyüze eğitimimiz başladı. Bunlarında bir an önce düzeltilmesini Eğitim-Sen olarak talep ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Tarih: 06-10-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum