içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Halkın Kurtuluş Partisi'nden İkizköylülere destek

Muğla’nın Milas ilçesinde ki Akbelen ormanlarındaki asırlık çam ağaçlarının maden ocağı için kesilmesini önlemek amacıyla yaklaşık bir hafta önce orman girişinde nöbete başlayan İkizköylülere bir destekte Halkın Kurtuluş Partisi’nden geldi.

Halkın Kurtuluş Partisi'nden İkizköylülere destek
Haberi Sesli Dinle

HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak yaptığı açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gelmiş, geçmiş en vurguncu, en talancı, en doğa düşmanı, en çevre düşmanı, en yeşil düşmanı AKP’giller iktidarının bugüne kadar yapmış olduğu tahribatların bir yenisi burada yaşandığı için bu mücadele gündeme geliyor” dedi.

 

Muğla’nın Milas ilçesinde ki Akbelen ormanlarındaki asırlık çam ağaçlarının maden ocağı için kesilmesini önlemek amacıyla yaklaşık bir hafta önce orman girişinde nöbete başlayan İkizköylülere desteğe gelen  Halkın Kurtuluş Partisi üyeleri İkizköy ziyaretine Mustafa Kemal Atatürk’ün portesinin ve ‘Bağımsızlık Benim Karakterimdir’ sözünün yazılı olduğu bayrak ve “Sermaye Gölgesini Satamadığı Ağacı Keser”, “Kahrolsun Doğa Düşmanı Parababaları Düzeni”, “İnsan Doğadan Uzaklaştıkça Kalbi Katılaşır” yazılı döviz açtı.

 

“TAHRİBATLARIN BİR YENİSİ BURADA YAŞANIYOR”

 

Ziyarette HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak yaptığı açıklamada  “Bugün bu cırcır böcek sesleri altında, bu çam ağaçlarının gölgesi altında emekçi halkımız Milas İkizköylülerimiz çok saygın bir mücadele yürütüyorlar. Bu mücadele aslında bu ülkede yenide başlamıyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gelmiş, geçmiş en vurguncu, en talancı, en doğa düşmanı, en çevre düşmanı, en yeşil düşmanı AKP’giller iktidarının bugüne kadar yapmış olduğu tahribatların bir yenisi burada yaşandığı için bu mücadele gündeme geliyor. Geçtiğimiz yıllarda Çanakkale Kazdağları’nda da bu güzelim ormanlarımızı Kanadalı para babalarına peşkeş çektiler. Dünyanın en güçlü, en yoğun oksijen merkezi olan Kazdağlarını yıktılar. Ağaçları kestiler, endemik bitkilere zarar verdiler, hayvanlara zarar verdiler. Oradaki ceylanların barınacak yeri kalmadı. Ama aradan aylar geçti Kanadalı o alçak şirket istediği kârı elde edemeyeceğini gördükten sonra kaçıp gitti. Orada da saygın bir mücadele vardı. O mücadele İkizdere’de sürdü, şimdi de İkizköy’de devam ediyor” diye konuştu.

 

 

“BU MÜCADELEYE KAYITSIZ KALAMAYIZ”

 

Çolak açıklamasının devamında ise “Halkın Kurtuluş Partisi olarak bizde bu direnişe, bu saygın mücadeleye kayıtsız kalamayız, kalmadık. Kazdağlarında da günlerce nöbet tuttuk. Sadece orman talanıyla da yetinmeyen AKP’giller’in Eğirdir Gölü’nde yapmış olduğu tahribata, Salda Gölü’nde yaptıkları vurguna ve tahribata karşı da mücadele yürüttük. Davalar açtık. Biraz önce arkadaşlarımızdan edindiğimiz bilgiye göre, hukuki anlamda ciddi kazanımlar elde edilmiş. Kendilerini kutluyoruz. Sadece fiili mücadele yetmez. Ortadaki haksızlıkların, kanunsuzlukların üstüne üstüne gitmek zorundayız. Bunu yaparsak kazanımlar elde ederiz. Gelecek kuşaklara bir doğru miras bırakmış olabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

Tarih: 24-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum