içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Gümüşlük Forum üyelerinden Akbelen köylülerine destek ziyareti

Bodrum’un Gümüşlük Mahallesi’ndeki Gümüşlük Forumu üyeleri milas’ın İkizköy ve Akbelen köylerinde 560 gündür ormanlık ve zeytinlik arazilerini korumak iiçn mücadele veren çevreci ve köylülere destek ziyaretinde bulundu.

Gümüşlük Forum üyelerinden Akbelen köylülerine destek ziyareti
Haberi Sesli Dinle

Gümüşlük Forumu üyeleri ziyaretin ardından yaptıkları açıklamada şunları belirtti.

 

***MİLAS AKBELEN ORMANLARI VE ZEYTİNLİKLERİ YOK EDİLMEK İSTENİYOR. Kömür madeni için açılan yüzlerce metrekareye binlerce metrekare daha ilave etmek isteyen şirketlere karşı mücadele ederek doğayı, zeytin ağaçlarını, temiz havayı ve topraklarını savunan İkiz köylüler 500  gündür nöbet tutmaya devam ediyorlar.

 

***GÜMÜŞLÜK FORUM AKBELEN’DEYDİ.Bu haftada Gümüşlük Forum üyelerinin destek ziyaretlerinde kömür çıkarılma alanları gezilerek doğanın nasıl yok edildiği görülmüştür. Şirket izin aldığı alanları büyütmek niyetiyle neredeyse Milas’a kadar olan bölgeleri almak istiyor.

 

***Bölgede yaşayan köylülerde haklı olarak yaşam alanlarını savunuyorlar. Şirketin büyüme izni alındığını varsayarsak o bölgede ne zeytin ağacı kalacak ne de yaşam alanları.

 

***Köylüler zorunlu göçe tabii olacaklar. Dünyada enerji üretiminde yenilenebilir enerjilere geçtiği bir ortamda bizler doğamızı bozarak hala kömür madenlerinin peşinde koşmamızın amaçlarını anlamak zor olmaktadır.

 

 

 

Tarih: 08-01-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum