içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Gümüş balıklarının mücadeleci dünyasını tuvale yansıttı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Ressam Tamer Şahinoğlu açtığı “Birkaç Deniz Hikayesi” isimli sergide gümüş balıklarının yaşam mücadelesini anlattı.

Gümüş balıklarının mücadeleci dünyasını tuvale yansıttı
Haberi Sesli Dinle

Şahinoğlu “Salgın insanoğluna ders verdi, bu süreçte denize, doğaya ve özgürlüğe olan tutku hat safhaya ulaştı, resimlerime gümüş balıklarının verdiği yaşam mücadelesini yansıtmaya çalıştık, gümüş balıkları bir anlamda birlikte mücadele ettiklerinde güçlü olduklarını anlatıyorlar” dedi. Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ressam Tamer Şahinoğlu ilçedeki 9. Kişisel sergisini Milta Marina - Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu.

 

 

TARİHİ OSMANLI TERSANESİ’NDEKİ SERGİ SANATSEVERLERİN VE DOĞA TUTKUNLARININ BEĞENİSİNİ KAZANDI

 

Bodrum’da 1775 yılında yapılan ve antik kentin ilk tersanesi olan Osmanlı Tersanesi Kulesi ve bahçesinde düzenlenen sergi sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı. 100- 170 cm. boyutundaki dev resimleri atölyesinde salgın döneminde son bir yıl içerisinde yaptığı belirten Şahinoğlu,  25 eserini Birkaç Deniz Hikayesi isimli sergide sanatseverlerle buluşturdu. Denizin yüzlerce metre derinliğinde gümüş balıklarının birlikte verdiği yaşam mücadelesi ve toplu hareket ederek büyük balıklara yem olmaktan kurtulmalarını anlatan resimleri spatula ve impasto tekniği ile ürettiğini belirten Şahinoğlu eserlerinde airbrush tekniğini eklediğini söyledi.

 

BİNLERCE GÜMÜŞ BALIĞI UYUM İÇERİSİNDE BİRLİKTE HAREKET EDİYOR

 

Şahinoğlu yaptığı açıklamada denizi, özellikle büyük ölçekli tuvaller üzerinde, farklı ve cesur bir bakış açısı ile yorumladığını belirterek  “Salgın insanoğluna birçok şey öğretti. Salgın döneminde yaptığım bu resimlerde denize olan tutkum nedeniyle gümüş balıklarının birlikte hareket ederek büyük bir baylık görünümü hissi vermelerini ve denizin derinliklerindeki muhteşem bir uyum içerisindeki hareketlerini eserlerime yansıtmaya çalıştım. Bu salgın sürecinde denize, doğaya ve özgürlüğe olan tutku hat safhaya ulaştı, umarım bu günlerin değerini ve anlamını biliriz” dedi.

Şahinoğlu’nun sergisi 3 Ağustos 2021 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

 

 

 

 

Tarih: 22-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum