içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Gümrük kapılarında “Kaçırılan çocuk” alarmı verildi

Türkiye ve Suriye’de 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından uluslararası yardım kuruluşlarının iki ülkeden çocuk kaçırılma olaylarına yönelik Yunanistan’ı uyardığı, Yunanistan’ın Türkiye ile sınırı oluşturduğu Kipi ve Kastanie gümrüğünde alarm verildiği belirtildi.

Gümrük kapılarında “Kaçırılan çocuk” alarmı verildi
Haberi Sesli Dinle

Batı Trakya’da yayın yapan Evros Gazetesi’nin okuyucularına duyurduğu haberde 6 Şubat tarihinde Türkiye ve Suriye’de yaşanan deprem felaketinin  ardından yüzlerce çocuğun kayıp ve ya kaçırılmış olabileceği belirtildi.

 

İKİ SINIR KAPISINDA ALARMA GEÇİLDİ

Uluslar arası yardım ve çocuk kuruluşlarının Yunanistan hükümeti ile temasa geçerek bu çocuklardan bazılarının Yunanistan üzerinden “Çocuk ticareti” amacıyla Avrupa ülkelerine kaçırılabileceğinin belirtilmesi üzerine, Yunanistan sınır Muhafızları Birliği’nin Türkiye ile geçişlerin yapıldığı Kipi ve Kastanie gümrük kapılarında alarma geçildiği belirtildi. Gümrük kapısındaki sınır muhafızları sayısının arttırıldığı tüm araçların didik didik arandığı açıklandı.

 

AVRUPA’YA ÇOCUK TİCARETİ YAPIYORLAR

Haberde ayrıca  yıkıcı depremde ebeveynlerini kaybeden ve yetim kalan çocukları istismar eden çetelerin olduğu ve birçok dramatik vakanın yaşandığı belirtildi.

İnsan ticareti yapan çetelerin çeşitli şekillerde bu çocukları Yunanistan üzerinden Avrupa'ya nakletmeye çalıştığı, bunun için özel modifiye edilmiş gizli bölmeler oluşturulmuş lüks otomobil, kamyon ve TIR’lar kullanıldığı ve bu yönde aramaların başladığı belirtildi.

 

 

Tarih: 28-03-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum