içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Gölköy Mandarin Bodrum’un yarısı Azeri Pasha’ya satıldı

Astaş Holding Cennet Koyu’ndaki Orental Mandarin’in yüzde 50’sini Azeri Pasha Grubu’na sattı.

Gölköy Mandarin Bodrum’un yarısı Azeri Pasha’ya satıldı
Haberi Sesli Dinle

Astaş Holding’in 2014 yılında Bodrum’un Gölköy Mahallesi Cennetkoyu’nda  hizmete soktuğu 132 konaklama ünitesine sahip Mandarin Oriental hisselerinin yüzde 50’sinin devri ile ilgili olarak Vedat Aşçı yaptığı açıklamada, tesis 9 yıl önce Türkiye turizmine kazandırdıklarını belirterek “Markalarımıza yakışan bu önemli ortaklık ile doğacak sinerjinin daha başarılı işlere ve yeni işbirliklerine vesile olacağına inanıyorum” dedi.

 

Azerbaycanlı Pasha Holding CEO’su Jalal Gasimov da “Türkiye’deki ilk yatırımımız bankacılık alanında oldu. 2015 yılından bu yana Pasha Yatırım Bankası ile finans sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Bunun dışında, Türkiye’de bugüne kadar gayrimenkul ve turizm alanında da çeşitli yatırımlarımız oldu. Türkiye’nin grubumuzun uzun vadeli yatırım stratejilerinde önemli bir yeri var ve turizm alanında, diğer bir çok alanda olduğu gibi, önemli potansiyelleri barındırdığını düşünüyoruz. Mandarin Oriental Bodrum Otel’deki bu ortaklığımızın tüm taraflar için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

Pasha Holding 2006’da Azerbaycan’da kuruldu. Başta bankacılık olmak üzere, finans, sigortacılık, inşaat/taahhüt, gayrimenkul geliştirme ve turizm alanlarında faaliyet gösteriyor. Grubun en büyük iş kolu olan bankacılıkta, Azerbaycan’da Pasha Bank ve Kapital Bank yanında Gürcistan ve Türkiye’de de banka iştirakleri bulunuyor.Turizm sektöründe ise Azerbaycan, Türkiye, Karadağ ve Gürcistan’da yatırımları olan grup aynı zamanda bünyesindeki Absheron Hotel Group firmasi üzerinden de otel işletmeciliği yapıyor. 

 

Pasha Grubu Türkiye’ye 2015 yılında finans sektöründen Pasha Yatırım Bankası üzerinden oldu. Grubun Türkiye’de ayrıca turizm ve gayrimenkul alanında yatırımları bulunuyor. Bodrum Yalıkavak’ta yer alan Allium Bodrum Resort&Spa Oteli de Pasha Grubu’nun.

 

Astaş Holding de Vedat Aşçı tarafından 1980 yılında Almanya’da endüstriyel tekstil makineleri ticareti yapmak üzere kuruldu.  2007 yılında Kempinski Residences Astoria, 2008 yılında Bellevue Residences Managed by Kempinski projelerini hizmete açan Astaş Holding, 2010 yılında yatırım kararı aldığı Maçka Residences Interior Design by Armani / Casa Managed by Kempinski projesini 2012 yılında hizmete açtı. Astaş Holding, Mandarin Oriental, Bodrum ve The Residences at Mandarin Oriental, Bodrum projesine 2010 yılında arazinin satın alınması ile başladı 7 Temmuz 2014’te hizmete açıldı. İstanbul Kuruçeşme’de 2021’d hizmete açılan Mandarin Oriental Bosphorus da Astaş Holding’in.

Tarih: 11-01-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum