içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Göç ve İltica Bakanı Mitarakis İstanköy'de “Ege adalarındaki göçmen sayısı hızla azalıyor”

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis Muğla’nın Bodrum ilçesine 7 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) ve İncirli (Nisiros) adasına ziyaretlerde bulundu. Mitarakis İstanköy’deki 53 göçmenin bulunduğu kampı ziyaret etti ve “Göçün adalarımızda yaşayan halk üzerindeki baskısını azaltma sözü vermiştik, göçmen sayısını azaltarak bunu başardık” diye konuştu.

Göç ve İltica Bakanı Mitarakis İstanköy'de “Ege adalarındaki göçmen sayısı hızla azalıyor”
Haberi Sesli Dinle

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis'in Muğla’nın Bodrum ilçesine 7 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) ve İncirli (Nisiros) adasına ziyaretlerde bulundu. Mitarakis İstanköy Adası Pyli bölgesinde 53 göçmenin bulunduğu adayı ziyaret etti. Göçmen geçişlerinin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu. Mitarakis aynı zamanda İstanköy Adası’nda düzenlenen Göç ve İçişleri Fonları 2014-2020 Ulusal Programları (OP) İzleme Komitesi'nin düzenlediği toplantıya katıldı.

Toplantıya konuşmacı olarak Göçmenlik Politikası Genel Sekreteri Patroklos Georgiadis, Sığınmacıları Kabul Etme Genel Sekreteri Emgoelos Gramanos,  Yoksulluğun Azaltılması, Ege ve Ada Politikası Genel Sekreteri George Stamatis, Manolis Koutoulakis ve Refakatsiz Küçüklerin Korunması ve İlgili Kurumların Koordinasyonu Özel Sekreterleri Iraklis Moschogos katıldı.

 

 

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINA YÖNELİK DUYARSIZ DEĞİLİZ

Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis yaptığı açılış konuşmasında, son dönem faaliyetlerine ilişkin somut veriler sunarak “Göçmen kaçakçılığına karşı duyarsız değiliz. İnsan tacirleri her zaman çaresiz insanların mağduriyetini kullanmaya hazırdır. Ülke olarak insan kaçakçıları ile yoğun mücadele etmekteyiz. Batı Trakya sınırında aldığımız önlemler ve Ege’deki kararlığımız adalardaki göçmen sayısının azalmasını sağladı. Ülkemizin caydırıcı kapasitesini güçlendirdiğini, aktif olarak sınırlarını koruduğunu ve göçmen akınına karşı önleme kalkanı oluşturduğunu söyleyebilirim” dedi.

 

SINIRLARDA ALDIĞIMIZ CAYDIRICI ÖNLEMLER İŞE YARADI

Mitarakis burada yaptığı açıklamada “Hükümet olarak birincil hedefimiz, göçün yerel topluluklar üzerindeki etkisini azaltmaktı. Bunu adalardaki göçmen sayısını azaltarak yapmayı başardık. Ege adalarında bulunan göçmen sayısı hızla azaldı. Adalılarımıza söz verdiğimiz şey gerçek oluyor. Göçmen geçişlerindeki sınır güvenliklerindeki caydırıcı önlemler işe yaradı” dedi.

Tarih: 25-06-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum