içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Giritliler Türkiye’nin ilk “Mübadele Korosu” nu kurdu

Uluslararası Giritliler ve Mübadiller Federasyonu işbirliğiyle Büyükşehir Belediyesi çatısı altında kurulan Türkiye'nin ilk ve tek resmi “Mübadele Korosu” ilk konserini hafta içinde Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) verdi. Türkçe ve Yunanca ortak şarkılarla İzmirlinin karşısına çıkan koro büyük ilgi gördü.

Giritliler Türkiye’nin ilk “Mübadele Korosu” nu kurdu
Haberi Sesli Dinle

Uluslararası Giritliler ve Mübadiller Federasyonu Genel Başkan Zafer Yusuf Güzelkasap, danslar eşliğindeki konserin hasretin iki yakasını bir araya getirdiği söyledi. Güzilkasap, “Türkiye'de, Büyükşehir Belediyesi Çatısı altında kurulan ilk ve tek resmi mübadele korosu olan ve Türkiye ile birlikte konserler vereceği dost ve kardeş Balkan ülkelerinde, barış, kardeşlik ve birlik adına, Türkçe ve Yunanca ayrıca Makedonca, Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca seslendireceği şarkılarla da tüm dost ve kardeş Balkan coğrafyasını kucaklayacak olan "Mübadele Korosu” konseriyle hasretin iki yakasını bir araya getirdi” dedi.

Katılımları için,  olumsuz hava şartlarına rağmen salonu doldurup coşkuyla konsere eşlik eden İzmirli hemşehrilerine, Rumeli Balkan Federasyonu, dernek başkan ve yönetimlerine teşekkür eden Başkan Güzelkasap şunları söyledi:

“Koromuzun eğitimi için özveri ile çalışan sanat yönetmenimiz Evrim Ateşler'i ve koromuzun değerli koristlerini tebrik ediyorum. Ayrıca himayesinde koromuzu kuran değerli hemşehrimiz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e teşekkür ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkıyor. Bölge barışına katkı sağlayacak böylesi dostluk projeleriyle “Yurtta Barış, Dünya’da Barış” şiarı doğrultusunda Atamızın izinden gidiyoruz.”

 

 

İşbirliği protokolü imzalandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Giritliler ve Mübadiller Federasyonu, tüm konser ve etkinliklerin hazırlanması, tanıtımı, icrası dahil, sürecin tüm aşamalarındaki koordinasyonun ortak yürütülmesi amacıyla bir de protokol imzaladı. Federasyon Başkanı Zafer Yusuf Güzelkasap,  imza töreni sonrasında, Başkan Soyer'e Rumeli Balkan camiasına çok kıymetli katkıları nedeniyle teşekkür plaketi verdi.

 

Tarih: 01-01-2022

büyük bilgi eksikliği / 03-02-2023 00:50:00

İlk mübadele korosu uzuuuun yıllar evvel Lozan Mübadilleri Vakfı tarafından kuruldu Hatta Hasretin 2 yakası isimli albümlerini 2020 yılında çıkardı...

FACEBOOK YORUM
Yorum