içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Girit güne 4.8 depremle uyandı onlarca evde hasar meydana geldi

Yunanistan’ın Girit Adası’nda bu sabah saatlerinde meydana elen 4.8 büyüklüğündeki deprem onlarca evde hasarın meydana gelmesine ve bazı yollarda heyelana yol açtı.

Girit güne 4.8 depremle uyandı onlarca evde hasar meydana geldi
Haberi Sesli Dinle

Yunanistan’ın Girit Adası sakinleri bu sabah 4.8 büyüklüğündeki deprem ile güne uyandı. Evlerinden sokağa çıkan vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.

Girit Adası’ndaki özellikle Kandiye ve Arkalochpori kentinde etkili olan depremde onlarca ev hasar gördü. Bazı evlerin kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Saat  05:07'de, Richter ölçeğine göre 4,8 büyüklüğünde, merkez üssü Kandiye'nin 23 km güneydoğusunda derinliği 13,3 km olarak gerçekleşen deprem ada halkında heyecan ve korku yaşanmasına neden oldu. Herhangi bir can kaybının olmadığı belirtildi.

 

BÖLGEDE DAHA BÜYÜK BİR DEPREM BEKLENTİSİ VAR

 

Arkalochori Belediye Başkanı  Minoa Pediados itfaiye ve sivil savunma ekiplerinin inceleme başlattıklarını belirterek “Atina ile temas halindeyiz acil yardım talebinde bulunduk, arttı depremler olabilir. Vatandaşlarda doğal olarak korku var. Sismologlar bunun büyük bir deprem olduğunu söylüyor. Ancak, daha büyük bir deprem korkusuyla sakinler arasında huzursuzluk var. Hatta deprem nedeniyle sabahın erken saatlerinde mahalle sakinleri evlerinde duvarlardan ve raflardan çok sayıda cismin düştüğünü gördü” dedi.

 

 

ARTÇI DEPREMLER GELDİ

 

Girit adasında  4.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar devam ettiği ve Yunanistan Jeodinamik Enstitüsü’ ne sabah 05.32'de 3.5 , 06.04'te 3.0 artçı, 06.58'de 3.1, 07.23'te 2.4  08.09'da artçı depremlerin meydana geldiği belirtildi.

 

 

Tarih: 24-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum