içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Gençler tarım ve hayvancılığı saha çalışmaları ile öğrendi

Bodrum Belediyesi tarafından 2. si düzenlenen “Garaova Gençlik ve Tarım Kampı” gençleri toprakla buluşturmak üzere 5 Haziran- 19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşti.

Gençler tarım ve hayvancılığı saha çalışmaları ile öğrendi
Haberi Sesli Dinle

Bodrum Belediyesi’nin tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında tarım ve üretimin önemine dikkat çekmek ve gençlerde farkındalık yaratmak için verilen eğitimler tamamlandı. Eğitimlere katılım sağlayan gençler, her dönem sonunda sertifikalarını alarak kamptan ayrıldı.

 

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü organizasyonuyla Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 150'den fazla gencin eğitimlerini tamamladığı kampta 5 dönemi kapsayan eğitimler, 30 kişilik gruplar halinde sürdü. Bitkisel üretim, tohumculuk, seracılık, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği gibi konularda uygulamalı ve teorik tarımsal eğitimlerin verildiği kampta 5'er günden oluşan her kamp döneminde, 18-40 yaş arasında öğrenci eğitim aldı.

 

Sürdürülebilir tarım, tohumculuk, arıcılık, hayvancılık gibi pek çok konuda ziraat mühendisleri ve akademisyenler tarafından eğitim alan gençler, aynı zamanda geçtiğimiz günlerde hasadı yapılan lavantaların da distilasyon merkezinde lavanta yağı üretimini de deneyimledi.

 

Bodrum Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı ile verdiği hizmetlerin en güzel örneği olan “Gençlik Tarım Kampı” ücretsiz olarak yaz dönemi boyunca sürdü. Yoğun başvuru talebinin olduğu Gençlik Tarım Kampı’nda kurulan tek kişilik çadırlarda barınma, sabah kahvaltısı, öğlen ve akşam yemeği ile diğer ihtiyaçlar, Bodrum Belediyesi tarafından karşılandı.

 

 

Boğaziçi Üniversitesi Kimya bölümü mezunu Tuğba Ladikli, sosyal medya üzerinden haberdar olduğu tarım kampına kendisine bir şeyler katmak ve kendisini bu konuda geliştirmek amacıyla başvurduğunu ifade ederken kamp programının çok güzel hazırlandığını hem teorik hem pratik eğitimlerin eş zamanlı ve dengeli yapıldığını belirtti.

 

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen üniversite ve lise öğrencisi toplam 60 kişilik Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gençlerinden oluşan grup, İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu’nda kurulan Gençlik ve Tarım Kampı’nda eğitim aldı. Eğitim sonunda Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyarete gelen öğrenciler, Aras’a verdikleri imkân ve desteklerden dolayı teşekkür etti.

Kamp süresi boyunca hem teorik hem pratik eğitimlerin yanı sıra sosyal aktivitelerde de bulunan gençler, Garaova Gençlik Tarım Kampı’ndan memnun ayrıldı.

Eylül ayı boyunca sürecek olan Tarım Kampı Etkinlikleri kapsamında önümüzdeki günlerde Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Uğur Koleji öğrencileri de Etrim Tarım Kampı’ndan faydalanacak.

Tarih: 27-08-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum