içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Genç liderler yaz kampı tamamlandı

Genç kızlara her daim destek olmak amacıyla faaliyetlerine devam eden Aydın Doğan Vakfı, 6. Genç Liderler Yaz Kampı’nı 4-10 Temmuz tarihleri arasında Datça’da, Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi’nde (UKKSA) gerçekleştirdi.

Genç liderler yaz kampı tamamlandı
Haberi Sesli Dinle

Kampta başarılı genç kızlar liderlik, proje geliştirme, kişisel gelişim eğitimleri, sanatsal ve sportif faaliyetleri içeren atölyelerle keyifli vakit geçirirken kendilerini geliştirme fırsatı buldular. Kız çocuklarının eğitimi odağında kapsamlı çalışmalar yürüten Aydın Doğan Vakfı, Türkiye’nin pek çok ilinden kız öğrencilere verdiği burslarla eğitimlerine maddi yardım sağlamakla birlikte, kişisel gelişimlerine destek olacak etkinliklere de imza atmaya devam ediyor. Vakfın bu amaçla hayata geçirdiği çalışmalardan biri olan “Genç Liderler Yaz Kampı” nın 6.’sı, Türkiye’nin farklı illerinden 14 başarılı kız öğrencinin katılımıyla, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak Datça’da düzenlendi.

 

Bursa, Adana, Artvin, Yalova, Erzincan, Mersin, Balıkesir ve İstanbul gibi Türkiye’nin farklı illerinden kampa katılan öğrenciler, yoğun bir kamp programı gerçekleştirdiler. Başarılı kızların bir hafta süresince güne yoga ile başlayarak çeşitli sanatsal ve sportif faaliyetlere katılma fırsatı buldukları kampta ayrıca, öğrencilerin güçlü ve zayıf yanlarını keşfederek sorunlarla baş etme yöntemleri üzerine konuştukları ‘Liderlik’ takım çalışması, eğitim ve Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği konularının ele alındığı ‘Proje Geliştirme’ ve gençlerin ihtiyaç duyduğu alanlar göz önüne alınarak hazırlanan ‘Kişisel Gelişim’ atölyeleri düzenlendi. Ayrıca UN Women Proje Koordinatörü Duygu Arığ, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları hakkında bilgilendirme yaparak, genç kadınların kararlara katılımı konusunda bir seminer gerçekleştirdi.

 

 

Kampa katılan genç kızlar, alanında uzman kişilerden CV hazırlama, mülakat ve sunum teknikleri, etkili iletişim seminerlerinin yanı sıra sanatla iç içe bir ortamda el sanatları atölyelerine de katıldı. Yaz kampına katılan üniversite öğrencileri kamp süresince sosyal sorumluluk projeleri de geliştirdiler ve Aydın Doğan Vakfı’nın desteğiyle bu projeleri hayata geçirmek için çalışmalar yürütecekler.

 

Tarih: 10-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum