içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Geleceğin tekne yapım ustaları belgelerini aldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu tarafından geliştirilen, “Mavi Nesil Projesi Denizcilik ve Yatçılık Sektöründe Eğitim, Beceri ve İstihdam Edilebilirliği Geliştirme Merkezi” isimli projede, ilk kursiyerlerin başarı belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Geleceğin tekne yapım ustaları belgelerini aldı
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Bodrum Denizcilik ve Yüksek Okulu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destek ve koordinasyonuyla, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında başarılı bulunarak desteklenen proje çerçevesinde açılan “Temel Ahşap Tekne Üretimi” mesleki eğitim kursunu başarıyla tamamlayan 12 öğrenciye  başarı belgeleri, düzenlenen törenle verildi. 

Denizcilik Meslek Yüksekokulu müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli belgelerin verilmesinin ardından yaptığı konuşmada “Bu projemizde gençlerimize ücretsiz olarak uzmanlık düzeyinde uygulamalı olarak mesleki eğitim kazandırma başarısını gösterdik. Proje kapsamında ilk etapta 4 tane kurs açtık. Bunlardan ‘Temel Ahşap Tekne Üretimi’ kursunun başarı belgelerini bugün veriyoruz. 2 hafta sonra da ‘Kompozit Tekne Yapımı’ kursunu başarıyla bitiren öğrencilerimize, yılsonuna doğru da ‘Elektrik Ark Kaynak Kursu’ ve Gaz Altı Kaynak Kursu’nu başarıyla tamamlayarak gençlerimizi uygulamalı mesleki eğitimi kapsamında belgelendirilmiş meslek sahibi yapacağız.” Dedi.

 

Tarih: 07-12-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum