içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Geleceğin otomobil yarışçıları böyle yetişiyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün verilen eğitimde 7-11 yaş grubundaki çocukların hem otomobil sporları, hem de temel trafik güvenliği konularında bilgilendirilmesi için TOSFED Mobil Eğitim Simülatörü projesi, Bodrum Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Minik öğrenciler simülasyon aracında otomobil kullandı eğitim aldı.

Geleceğin otomobil yarışçıları böyle yetişiyor
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün verilen eğitimde 7-11 yaş grubundaki çocukların hem otomobil sporları, hem de temel trafik güvenliği konularında bilgilendirilmesi için TOSFED Mobil Eğitim Simülatörü projesi, Bodrum Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Karya Otomobil Spor Kulübü (KAROSK) katkılarıyla gerçekleşen etkinliğe Bodrum Trafik Büro Amirliği Komiser Yardımcısı Burcu Payrı, büro amirliğinde görevli ekipler, KAROSK Başkanı Atıl Atılgan ve okul müdürü Mustafa Topal’da katıldı.

 

OTOMOBİL KULLANDILAR FARKLI HEYECAN YAŞADILAR

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) üyesi 146 ülke tarafından sunulan 850 proje arasından, destek programı içerisine alınan 10 projeden biri olan etkinlikte çocuklar, Apex Racing tarafından  tasarlanan simulatörlerle,  TOSFED Körfez Pisti’nde karting deneyimi yaşadılar.

 

 

OTOMOBİL SPORUNA YENİ YETENEKLER KAZANDIRACAĞIZ

Proje kapsamında Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu  Anadolu, Akdeniz ve Ege bölgelerinde 58 ayrı şehirde 12.000’den fazla çocuğa ulaşıldığını belirten Atıl Atılgan “Projenin amacı  Teorik eğitimin ardından simülatörde karting araçları ile pist deneyimi yaşatmak. Eğitimlerde en yetenekli 100 çocuk belirlendikten sonra ikinci aşamada Körfez Yarış Pisti’nde tekrar eğitimden geçecekler. Sonrasında belirlenecek en hızlı çocukları da önümüzdeki yıllarda otomobil sporlarında sporcu olarak, bu sporun birer neferi olarak, hatta daha ileride milli sporcu olarak Türkiye’yi temsil etmeleri sağlanacak” dedi.

 

 

 

Tarih: 01-12-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum