içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ferhat Göçer’den tiyatro tadında konser. Sabahattin Ali’nin hayatını şarkılarıyla anlattı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde konser vere Türk müziğinin usta ismi Ferhat Göçer konserinde ünlü yazar ve şair Sabahattin Ali’nin eserleri ve yaşamından kesitler sundu. Göçer’in Aldırma Gönül Müzikali sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Ferhat Göçer’den tiyatro  tadında konser. Sabahattin Ali’nin hayatını şarkılarıyla anlattı
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Atik Tiyatro’da Aldırma Gönül Müzikali ile sahne alan Türk müziğinin usta isme Ferhat Göçer’i yaklaşık 1500 sanatsever izledi.

 

 

ÜNLÜ EDEBİYATÇININ AŞKLARI VE YAŞAMI KONSERE YANSIDI

 

Türk edebiyatının unutulmaz ismi yazar ve şair Sabahattin Ali’nin hayatından kesitlerin yer aldığı ve Ferhat Göçer’in tek kişilik performansıyla hazırlanan ‘Aldırma Gönül Müzikali'' Sabahattin Ali’nin aşklarının, hüzünlerinin, heyecanlarının, hasretlerinin kısaca hayatından kesitlerin sahnelendiği ve şiirlerinden bestelenmiş sevilen şarkıların yer aldığı konser büyük ilgi gördü.

 

 

SABAHATTİN ALİ, BULGAR SINIRINI GEÇERKEN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

 

Göçer tiyatro tadında sunduğu konserinde hakkındaki davaların aleyhinde seyrettiği bir dönemde Türkiye'den ayrılmak isteyen ve Bulgaristan sınırını geçmek isterken kendisine kaçma girişiminde rehberlik eden Ali Ertekin tarafından milliyetçi gerekçelerle 41 yaşında öldürülen  Sabahattin Ali’yi canlandırdı, verdiği yaşam ve özgürlük mücadelesini şarkılarıyla dile getirdi.

Göçer yaklaşık iki saat süren konserini Aldırma Gönül şarkısı ile tamamladı, sanatçı hayranları tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

 

 

 

Tarih: 23-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum