içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Esma Ezenel: Bodrum’da okuma yazma bilmeyen kadınımız kalmasın

Bodrum’un Akçaalan Mahallesi’nde Türkiye Sakatlar Derneği tarafından düzenlenen okuma yazma kurslarını bitirenlere belgeleri verildi. Kursları düzenleyen dernek başkanı Esma Ezenel “Kadınlarımız için düzenlediğimiz okumuz yazma kurslarımıza ilgi büyük oldu, öğrendikçe hayatlarının değişmeye başladığını fark ettiler. Bu dönem içinde düzenlediğimiz törenle belgelerini verdik. Bodrum’da okuma yazma bilmeyen kadınımız kalmasın” diye konuştu.

Esma Ezenel: Bodrum’da okuma yazma bilmeyen kadınımız kalmasın
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Türkiye Sakatlar Derneği Bodrum Şubesi tarafından Akçaalan Halk Kütüphanesi’nde ilçeye göç yoluyla gelen kadınlara yönelik Türkçe okuma yazma kursları devam ediyor. Dernek Başkanı Esma Ezenel ve emekli sınıf öğretmeni Handan Altın ile birlikte yaklaşık 6  aydır kurslarda eğitim gören  15  kadın kursiyer eğitimlerde yaklaşık 160 saat süren ilk dönemi bitirdi, okuma yazmayı öğrendi. Öğretmen Handan Altın “Çoğunluğu Ağrı, Van, Diyarbakır, Siirt, Şanlıurfa ve Batman illeri kırsalından olmak üzere göç ile Bodrum’a gelen kadınlarımız gerek sosyal yaşantılarında gerekse alışveriş ortamlarında okuma yazmaya olan ihtiyaçlarını dile getirdiler. Türkçe okuma yazma öğrenen kadınlarımızın hayata bakış açıları değişmeye başladı. Kursları devam ettireceğiz” diye konuştu.

 

 

 Dernek Başkanı Esma Ezenel “İlçemiz gerçekten önemli bir göç ve göçün getirdiği sorunlarla karşı karşıya. Çalışmak için ilçemize gelen işçiler ve ustalar ailelerinide getirdiler.  Bu nedenle ilçemiz gerçekten büyük bir göç aldı. Bizde dernek olarak önemli bir açığı kapatmak için sosyal sorumluluk projesi kapsamında okuma yazma kurslarını hayata geçirdik. İlçeye gelen kadınlarımız Türkçe okuma yazmaları gerçekten önemli bir ihtiyaç haline geldi. Şu anda Bodrum’da yüzlerce binlerce kadınımız Türkçe okuma yazmak için bekliyor. Dernek olarak yüklendiğimiz önemli bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında kadınlarımıza okuma yazma öğretmeyi sürdüreceğiz. Bodrum’da okuma yazma bilmeyen kadınımız kalmasın istiyoruz” dedi.

Tarih: 16-11-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum