içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Eski Muhtar yarım asırlık ağaçları kesti, tepki topladı

Yalıkavak Mahallesi'nde dondurma dükkanı açmak için yarım asırlık üç ağacı belediyeden izin almadan iş makineleri ile sökerek kaldırıma zarar veren eski muhtar hakkında soruşturma açıldı. Doğaseverler sert tepki gösterdi.

Eski Muhtar yarım asırlık ağaçları kesti, tepki topladı
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi çarşı içerisinde dondurmacı dükkanı açmak isteyen Yalıkavak Mahallesi eski muhtarı Ragıp Kalın dükkanın önündeki yarım asırlık 1 okaliptüs 2 Benjamin (Bodrum Ağacı) kökünden iş makineleri ile sökerek çıkardı. Kalın’ın sabah karşı iş makineleri ile söktüğü dev ağaçları görenler muhtarlığı ve belediyeyi telefon yağmuruna tuttu.

 

 

GÖRÜNCE GÖZYAŞLARIMI TUTAMADIM

Emekli tarih öğretmeni evli ve iki çocuk annesi Neriman Sultan (58) “Bu ağaçlar en az 0 yıllık çocukluğumdan beri burada, kimseyi zararı yok. Sabah saatlerinde ağaçları yerde görünce gözyaşlarımı tutamadım. Bu resmen doğa cinayeti  ve yapan kişiye mutlaka hak ettiği ceza verilmeli” dedi.

Bodrum Belediyesi Zabıtası’nın Ragıp Kalın hakkında “Kamu malına zarar vermekten” yasal işlem başlattığı belirtildi.

 

 

AĞAÇLAR KANALİZASYONA ZARAR VERİYORDU

Bodrum Belediyesi Zabıtası’nın Ragıp Kalın hakkında “Kamu malına zarar vermekten” yasal işlem başlattığı belirtildi. Ragıp Kalın ise kızı Esra Kalın aracılığı ile yaptığı açıklamada  yaptığı açıklamada "Biz burada yeni işyeri açıyoruz ve yeni düzenleme yapıyoruz, ağaçları sökmemizin nedeni işyerinin kanalizasyon hattına zarar vermeye başlamışlardı. Bizde yeşile karşı değiliz, bu üç ağacın kökleri çok zarr veriyordu, bunların yerine Turunç gibi meyve ağaçları dikeceğiz. Belediyenin denetiminde bunları yapıyoruz. Kimse bize ağac katlediyorsunuz demesin. Yaptığıımız iş ile ililgi belediyeyi bililendirmiştik. Ayrıca ağaçlar tapulu mülkümüzün içinde" dedi.

 

Tarih: 09-06-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum