içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Engelliler Haftası renkli görüntülerle başladı

Bodrum’da her yıl kutlanan ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikler renkli görüntülerle başladı.

Engelliler Haftası renkli görüntülerle başladı
Haberi Sesli Dinle

Etkinlikler Eski Otogar’dan başlayan ve Cevat Şakir Caddesi üzerinden Barış Meydanı’na kadar süren yürüyüş ile başladı. .Yahşi Özel Eğitim Uygulama Okulu Özel Eğitim Öğretmeni Gizem Karadağ’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın bir farkındalık haftası olduğunu dile getirerek şu ifadelere yer verdi

“Benim farkındalığım, özel gereksinimli çocukların öğretmeni olarak başladı. Bu süreçte onlara öğrettiğimden fazlasını onlardan öğrendim. Masumiyetlerini, doğallıklarını, içten sevgilerini yaşadım. Bunlar, benim için onlarla çalışırken rehberim oldu. Biz okul olarak gittiğimiz, davet edildiğimiz her ortamda önce şaşkınlık, sonra samimi sevgi ile karşılaştık. Toplumu bütünleştiren en temel unsur, birbirimizi tanıyarak farklılıklarımızla bir arada olmaktır. Günün en önemli amacı, özel gereksinimli çocuk ve bireylerden onları öğrenmek olmalı. Onlarla temas, bize çok şey öğretecektir. Biz de el ele onların yolunu aydınlatan ışık olalım.” Dedi.

 

Etkinlikte Kemal Durmaz Ortaokulu öğrencileri “Dondurma” şarkısı eşliğinde dans gösterisi sundu, ardından Kerem Aydınlar Ortaokulu öğrencileri “Kolbastı” şarkısı eşliğinde halk dansları gösterisi yaptı. 

Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu’nun “Pırpır Kelebek” şarkısı eşliğinde dans gösterisi, Yahşi Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun “Pırlanta” şarkısı eşliğinde dans gösterisi, Halk Eğitim Merkezi Özel Çocuklar Kursu’nun “Diye Bağır” şarkısı eşliğinde dans gösterisi, 9. Umurca İlkokulu’nun “Hayat Sevince Güzel” şarkısı eşliğinde dans gösterisi ile sürdü.

 

 

 

 

Tarih: 10-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum