içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Eğitim Sen Bodrum : ÖMK iptal edilsin, yüksek kiralar öğretmenleri Bodrum’dan kaçırıyor

Bugün akşam saatlerinde Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptal edilmesi için basın açıklaması yapan Eğitim sen Bodrum Temsilciliği yüksek kiralar nedeniyle öğretmenlerin Bodrum’dan kaçtığını ve gelmek istemediğini açıkladılar. Genel Sekreter Şükriye Akengin “Bodrum’da son yıllarda artan kiralar nedeniyle tayini çıkan öğretmen bile daha gelmeden tayininin başka yere yaptırmanın yollarını ararken, burada olanlarda yüksek kiralar nedeniyle ilçeden bir an önce kaçmanın yollarını arıyorlar” dedi.

 Eğitim Sen Bodrum :  ÖMK iptal edilsin, yüksek kiralar öğretmenleri Bodrum’dan kaçırıyor
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Belediye Meydanı’nda bugün akşam saatlerinde Eğitim Sen Bodrum Temsilciliği tarafından Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptal edilmesi için eylem ve basın açıklaması yaptılar.Eğitim Sen’lilerin basın açıklamasına Emek Partisi, Halkların Demokrasi Partisi, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ile CHP’li üyelerde destek verdi.

 

Basın açıklamasını Eğitim Sen Bodrum Başkanı Yüksel Okyay yaptı. Okyay "Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptal edilmesi talebiyle dün Ankara’da bakanlık önünde yapılması planlanan basın açıklamasının kolluk güçlerinin saldırı ve engellemeleri nedeniyle gerçekleştirilemediğini belirterek “ Uzunca bir süredir baskı, zor ve yasaklama politikalarıyla ülkeyi yarı açık bir cezaevine çeviren AKP iktidarının kolluk güçleri dün de açıklama yapılacak noktaya 4 km uzaklıktaki Eğitim Sen Genel Merkezini ablukaya alarak MYK üyeleri ve şube başkanlarının binadan çıkışına izin vermemiş, fiilen gözaltına almıştır. Yine aynı saatlerde Eğitim Sen 1 Nolu Şube önünde toplanan üyelerimiz de aynı muameleye maruz kalmış, bakanlık önüne gidişleri engellenmiştir. Hiçbir hukuki dayanağı olmayan bu uygulama en temel insan hakkı olan “düşünce ve ifade özgürlüğüne” yönelik bir saldırı olduğu gibi, Türk Ceza Kanunun 109. Maddesine göre “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” şuçunun alenen işlenmesidir. Eğitim Sen olarak yaşadığımız bu hukuksuzluğun ve saldırıların sorumluları hakkında yürütülecek hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızın tüm kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz” dedi.

 

 

Yüksel Okyay

 

ÖMK UCUBEDİR

Okyay açıklamasının devamında “Öğretmenlerin 60 yıllık hayalini gerçekleştirdik. ” diyerek pazarlamaya çalıştıkları ucube  ÖMK’nun hiçbir öğretmen tarafından kabul edilmediği benimsenmediği gerçeğinin  üstünü polis kalkanıyla örtme gayretinden başka bir şey değildir. Milyonlarca öğretmen yasayı ve yasanın getirdiği kariyer basamaklarını kabul etmediklerini işyerlerinde, alanlarda ve sosyal medyada gür bir sesle ifade etmişlerdir. Öğretmenlik Meslek Kanununu Kabul etmiyoruz. Çünkü:Öğretmenlik Meslek Kanunu, muhatabı olan öğretmenlerin iradesi dışında, onların hakları ve taleplerini dikkate almadan hazırlanmıştır.Öğretmenlik Meslek Kanunu, farklı branşlarda da olsalar aynı okulda ve aynı sınıfta öğrencilerine emek veren öğretmenleri, farklı kariyerlere ayrıştırarak ve bu yapay ayrıştırmaya göre farklı maaş uygulamasını meşrulaştırmaya çalışarak öğretmenler arasında eşitsizliğe yol açan bir düzenlemedir.Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ücretli öğretmen uygulamasına son verilmesi, sözleşmeli öğretmenlerin tüm hakları ile kadroya geçirilmesi beklenirken, tersine kadrolu öğretmenleri öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen hiyerarşisine tabi tutmuştur. Oysa tüm öğretmenlerin asıl beklentisi, güvenceli iştir, eşit işe eşit ücrettir ve mesleki itibardır, saygıdır” ifadelerini kullandı.

Okyay’ın sözleri sık sık Baskılar Bizi Yıldıramaz, Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz, Diplomam Uzmanlığımdır ve Zafer Direnin Emekçinin Olacak sloganları ile kesildi.

 

 

GERÇEK BİR MESLEK KANUNU İSTİYORUZ

Okyay açıklamasının sonunda ise “Tüm eğitim ve bilim emekçileri için, hiçbir ayrım yapılmadan yoksulluk sınırının üzerinde insanca yaşanabilir bir ücret düzenlemesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi çalışmasının ivedi biçimde yapılmasını istiyoruz. Eğitim emekçilerinin bu kanun ve yönetmelik kapsamında gerçekleştirilecek sınava da, kariyer basamaklarına da karşıyız. Bu kanunun bir an önce iptal edilmesini, öğretmen emeğini değersizleştiren bu sürecin bir an önce durdurulmasını talep ediyoruz. Ekonomik, sosyal, mesleki, özlük haklarımızla ilgili taleplerimiz, eleştirilerimiz ve önerilerimiz doğrultusunda demokratik ve katılımcı bir anlayışla hazırlanacak gerçek bir meslek kanunu istiyoruz” dedi

 

Şükriye Akengin

 

EV KİRALARI ÖĞRETMENLERİN İLÇEDEN KAÇMASINA NEDEN OLUYOR

Eğitim sen Bodrum Temsilciliği Genel Sekreteri Şükriye Akengin ise Bodrum’daki okulların yetersizliği, bitirilemeyen tadilatlar, yapılamayan okullar büyük sıkıntı olduğunu belirterek “Öğretmenler başta kira sorunu olması nedeniyle ilçede kalmak istemiyor, sık sık tayin isteyip buradan kaçmanın yollarını arıyorlar, hatta tayini çıkan öğretmen gelmeden tayinini başka bir yere çıkarmak istiyory gelen öğretmen ise yüksek kiralar ve evlerin sadece yaz sezonu kiralanması nedeniyle ev bulamıyor. Bitirilemeyen okullar nedeniyle 1800 öğrenci hem ilkokul hem lise öğrencisi aynı okulda aynı sınıflarda öğrenim görmek zorunda kalıyor” diye konuştu.

Basın açıklaması ve eylemin ardından öğretmenler meydanı terk etti.

 

 

 

Tarih: 12-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum