içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ege’de sular ısınıyor, ABD’nin nükleer uçak gemisi USS George H.W. Bush geliyor

ABD’nin önde gelen uçak gemilerinden nükleer enerji ile çalışan USS George H.W. Bush’un Akdeniz’deki Girit Adası’na gelerek Souda Deniz Üssü açıklarına demirleyeceği belirtildi.

Ege’de sular ısınıyor, ABD’nin nükleer uçak gemisi USS George H.W. Bush geliyor
Haberi Sesli Dinle

ABD’nin en önemli savaş makinalarından  olan ve üzerinde 3 bin 500 askeri personel ile  sekiz avcı filosunu barındıran uçak gemisi USS George H.W. Bush’un Akdeniz’deki Girit Adası’nın Hanya ilinde bulunan Souda Deniz Üssü’ne geleceği belirtildi.

 

ABD ATLANTİK OKYANUSUNDAKİ GÜCÜNÜ AKDENİZE AKTARIYOR

Yunanistan medyasında yer alan haberde Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaş nedeniyle ABD ve Rusya arasında gerilimin arttığı , ABD Atlantik Okyanusu’ndaki donanmasının önemli bölümünü Akdeniz’e kaydırmaya devam ettiği belirtildi.

 

 

5 GÜN ADADA KALACAK

ABD donanmasının en ünlü uçak gemilerinden biri olan USS George H.W. Bush Yunanistan’ın Girit adası Hanya’da ilinde  bulunan Souda Deniz Üssü’ne 6 Ekim 2022 tarihinde geleceği ve 10 Ekim 2022 tarihine kadar üs yakınlarından kalacağı belirtildi.

 

 

333 METRE UZUNLUĞUNDA 6 MİLYAR DOLARA MAL OLDU

ABD donanmasının son teknoloji ile donatılan, 2009 yılında 6 milyar dolara mal olarak denize indirilen, 333 metre uzunluğundaki dünyanın en büyük uçak gemisi USS George H.W. Bush, 3 bin 500 askeri personel ve sekiz avcı filosunu barındıran uçak gemisi yüzen bir şehri andırıyor.

ABD uçak gemisi  2014 ve 2017 yıllarında yine Souda Deniz Üssü’ne gelmiş ve son olarak  2021 yılında da Pire limanı açıklarına demirlemişti.

Tarih: 28-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum