içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ege'de 5.4 deprem, uzantısı Anadolu fay hattı

Ege Denizi’nde bugün meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem Yunanistan’ın onlarca kentinde korku ve heyecan yaşanmasına neden oldu. Saat 14,48’de meydana gelen depremin ardından bölgede meydana gelen artçı sarsıntılar gerginliğin artmasına neden oldu. Depremin Anadolu fay hattının uzantısında meydana geldiği belirtildi.

Ege'de 5.4 deprem, uzantısı Anadolu fay hattı
Haberi Sesli Dinle

Atina Jeodinamik Enstitüsü’ne göre bugün saat 14.48’de Athos Dağı’nın 20 kilometre güneş batısında ve Halkidi kenti açıklarında denizde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem 19.3 kilometre derinlikte meydana geldi.

 

ONLARCA KENT SARSILDI

Selanik’e 142 kilometre uzaklıkta meydana gelen deprem Yunanistan'ın kuzeyindeki çeşitli Selanik, Serres, Kavala, İskeçe’de hissedilirken, Sithonia, Larissa, Volos, Midilli ve Halkida ile Semadirek adasında şiddetli olarak hissedildi. Deprem anında yüzlerce kişinin ev ve işyerlerini terk ettiği belirtildi. Sithonia Belediye Başkanı Paris Demplas “İlk belirlemelere göre, hasar ve can kaybı yok. Ancak deprem çok şiddetliydi ve uzun sürdü. Şu anda kırsal bölgelerde araştırmalar devam ediyor” diye konuştu.

 

 

ANADOLU FAY HATTININ DEVAMI

Şiddetli depremin ardından 10’dan fazla artçı deprem meydana geldiğini belirten Jeodinamik Enstitüsü Müdürü Profesör Efthymios Lekkas “Athos dağı ve bölgesi Anadolu fay hatnının uzantısı olduğu için beklediğimiz birşeydi. Aynı fay hattında 1965 yılında 5.9, 1982 yılında ise 6.4 ve 1983 yılında ise 6.8 şiddetinde depremler meydana geldi” dedi.

 

Tarih: 16-01-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum