içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Dünyanın en yaşlı yelkencisi ünvanını alacaktı, Emin Buldanlı yaşamını yitirdi

The Bodrum Cup Yelkenil Ahşap Yat yarışlarının müdavimi usta gemici ve kaptanlarından Emin Buldanlı yaşamını yitirdi.

Dünyanın en yaşlı yelkencisi ünvanını alacaktı, Emin Buldanlı yaşamını yitirdi
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 1989 yılından beri düzenlenen The Bodrum Cup Yelkenil Ahşap Yat Yarışları’na 34 yıl üst üste Büyük Yunus teknesi ile katılarak 'Guinness Dünya Rekorlar' Kitabına aday olan ve bu yıl katılım ile dünyanın en Yaşlı yelkencisi ünvanını alması beklenen  Kaptan Emin Buldanlı yaşamını yitirdi.

 

DÜNYANIN EN YAŞLI YELKENCİSİ ÜNVANINI AL

Muğgla’nın Bodrum ilçesinde 19089 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışmalarına Büyük Yunus isimli teknesi ile 34 yıldır katılan ve teknesi ile 'Guinness Dünya Rekorlar' Kitabına aday olan ayrıca bu yıl ekim ayında düzenlenecek yarışmalarda dünyanın en yaşlı yelkencisi ünvanını alması beklenen 91 yaşındaki Emin Buldanlı  buün teknesin kontrol için geldiği Marmaris’te kaldırılıdğı hastanede yaşamını yitİrdi.

YELKEN DÜNYASI USTA BİR DENİZCİSİN KAYBETTİ

The Bodrum Cup yarışmaları onursal Başkanı Erman Aras  yaptığı açıklamada “Emin abu uluslararası yelkenli ahşap yat yarışmalarının düzenlendiği ilk günden bunayana bizimle birlikte oldu. 26 yıl üst üstü Büyük Yunus ile birincilik kazandı. Bu yıl yapılacak yarışmalara katılmak için teknesini hazırlamak üzere Marmaris’e gelmişi. Kanser rahatsızlığını atlatmıştı ve bu yıl yine yarışlar katılarak 91 yaşında Dünyanın en yaşlı yelkencisi ünvanını alacaktı. Denzciliğimiz önemli bir değerin kaybetti.

Buldanlı’nın cenazesinin 10 Haziran Cumartesi ünü İstanbul Mecidiye Camii’nden kılınacak namazın ardından sonra toprağa verileceği belirtildi.

 

 

Tarih: 09-06-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum