içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Dünyaca ünlü Korint kanalı 8 ay sonra deniz trafiğine açıldı

Ege Denizi ile Adriyatik Denizi’ni birbirine bağlayan, rotayı 400 kilometre kısaltan ve heyelan nedeniyle sekiz ay önce deniz trafiğine kapatılan dünyaca ünlü Korint Kanalı ‘nın bugün deniz trafiğine açıldığı belirtildi.

Dünyaca ünlü Korint kanalı 8 ay sonra deniz trafiğine açıldı
Haberi Sesli Dinle

Yunanistan’da 1881-1893 yılları arasında yapılan 6.3 kilometre uzunluğunda ve 8 metre derinliğinde ve 21 metre genişliğinde olan kanalda 8 ay önce meydana gelen heyelanda  kanal Ekim 2022’de deniz trafiğine kapatılarak bakıma alınmıştı.

 

ROTAYI 400 KİLOMETRE KISALTIYOR

 Ege Denizi’nden ‘den Adriyatik Denizi’ne geçişlerde gemilere yaklaşık 400 kilometre rotayı kısaltan VE Mora yarımadasını ikiyi bölen  Korint Kanalı’nda günde yaklaşık 30 geminin, yılda yaklaşık 11 bin deniz aracının geçtiği belirtildi..

 

 

YARIM KALAN ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAK

Korint Kanalı’nın  bugün itibariyle  8 aylık restorasyon çalışmasının ardından yeniden deniz trafiğine açıldığı belirtildi. 30 Eylül 2023'e kadar açık kalacak olan knalın daha sonra tekrar 2-3 aylığına kapatılacağı ve yarım kalan çalışmaların tamamlanacağı belirtildi.Kanalda  1 haziran tarihinden itibaren yeni elektronik hizmetleri şirketin resmi web sitesinde kullanıma sunulacak, burada geçiş ücretlerini hesaplama imkanı, elektronik varış duyurusu imkanı ve son olarak ödeme imkanı sağlanacağı ve kanalın  Şubat 2024'te normal işleyişine döneceği açıklandı.

 

 

Tarih: 01-06-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum