içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Dragon Dünya Şampiyonası Bodrum’da başladı

Türkiye Yelken Federasyonu, Uluslararası Dragon Birliği (IDA), Türk Dragon Birliği (TDB) ve Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından, düzenlenen 2023 Dragon Dünya Şampiyonası bugün başladı. Kara Ada açıklarında startı verilen yarışmada yelkenciler rakipleri kadar şiddetli rüzgar ilede mücadele etmek zorunda kaldı.

Dragon Dünya Şampiyonası Bodrum’da başladı
Haberi Sesli Dinle

 

 Muğla’nın Bodrum ilçesinde Türkiye Yelken Federasyonu, Uluslararası Dragon Birliği (IDA), Türk Dragon Birliği (TDB) ve Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından, düzenlenen olan 2023 Dragon Dünya Şampiyonası'na Türkiye, İsviçre, Portekiz, İngiltere, Macaristan, Avustralya, Belçikadan 30a yakın ekip 100e yakın yelkencinin katılımı ile başlayan yarışmaların ilk gün startı ile Bodrum Kara Ada açıklarında başladı. Yarışmalarda 8 Türk takımında 30 yelkenci yer aldı.

Uluslararası Dragon Birliği temsilcisi Martin Payne’nin verdiği start ile kıyıdan sekiz mil başlayan yarışmalarda  yelkenciler rakiplerinden çok şiddetli rüzgar ile mücadele etmek zorunda kaldı.

 

 

Yarışmalarda r Kraliçe II. Elizabeth ve Edinburgh Dükü Prens Philip'e düğün hediyesi olarak verilen ve yarışları onurlandırmak üzere özel olarak Bodruma getirilen Dragon sınıfının efsanevi teknesi Bluebottle’ı da yarışmalarda dikkat çekti.

Yarışmalar 2 Haziran günü final yarışmaları ve ödül töreni ile sona erecek.

 

 

Tarih: 29-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum