içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Dev yolcu gemilerinin önünde dersimiz “Deniz Turizmi”

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dev yolcu gemilerinin yanaştığı Bodrum Cruise Port’ta ortaokul öğrencilerine Deniz Turizmi’nin tanıtım yapıldı, bilgiler verildi. Bodrum Cruise Port İşletme Müdürü Erkan Öztunalı, “Amacımız daha fazla öğrenciye ulaşıp, denizciliği tanıtarak sevdirmeyi, denizleri korumak için dikkat edilmesi gerekenleri, liman işleyişini ve denizciliğe bağlı meslekleri tanıtmak “ dedi.

Dev yolcu gemilerinin önünde dersimiz “Deniz Turizmi”
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum İlçesinde her yıl onlarca dev gemiyi ağırlayan Kumbahçe Mahallesi’ndeki Bodrum CRuis Port’ta  Merkez Turgutreis Ortaokulu’nda okuyan 30 öğrenciye limanın tanıtımını yaparak, kruvaziyer turizmi, denizcilik ve denizlerin korunması konulu bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.

 

DEV YOLCU GEMİLERİNİN ÖNÜNDE DERS YAPTILAR

İki büyük yolcu gemisinin geldiği  limanda düzenlenen etkinlikte, öğrenciler 277 metrelik Resilient Lady ve 180 metrelik Seabourn Encore gemisini yakından görme fırsatı buldu.Bodrum Cruise Port Kılavuz Kaptanı Barış Bayrak ve Ticari ve Kurumsal İşler Şefi Burçak Karademir’in anlatımıyla 2 saat boyunca öğrenciler liman içerisinde bilgilendirildikten sonra, Denizleri ve ÇevreyiKoruma, sürüdürülebilir bir dünya hakkında Deniz Temiz Derneği Turmepa’nın çizgi filmleri izlettirildi.Soru cevap bölümüyle tamamlanan etkinliğin, yeni okul döneminde de devam etmesi planlanıyor.

 

 

DENiZLERİ KORUMAK VE DENİZCİLİĞE BAĞLI MESLEKLERİ ÖĞRETMEK

Çocuklar için oldukça etkileyici olan bu liman deneyimi için, Bodrum Cruise Port İşletme Müdürü Erkan Öztunalı, “Daha fazla öğrenciye ulaşıp, denizciliği tanıtarak sevdirmeyi, denizleri korumak için dikkat edilmesi gerekenleri, liman işleyişini ve denizciliğe bağlı meslekleri tanıtmak istiyoruz. Bir çocuğun bile kalbine dokunsak, Türkiye ve Bodrum için, geleceğimiz için kazançtır” ifadesinde bulundu.

Tarih: 01-06-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum