içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Depremden sonra plaj çöktü, Yunanistan’da deprem sahilin yapısını değiştirdi.

Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki Atalanti kentinde dün akşam saatlerinde meydana gelen ve büyük heyecan yaşanmasına neden olan 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından plajda kumsalın çöktüğü deniz içerisinde büyük bir obruk oluştuğu ortaya çıktı.

Depremden sonra plaj çöktü, Yunanistan’da deprem sahilin yapısını değiştirdi.
Haberi Sesli Dinle

Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki Atalanti kentinde dün akşam saatlerinde meydana gelen ve büyük heyecan yaşanmasına neden olan 4.8 büyüklüğündeki deprek ATtika ve EVia illerinde şiddetli hissedilmişti. Depremin Ardından turistik kentin kumsalı ile ünlü Mylos plajında deniz içerisinde büyük bir göçük oluştuğu ve ve plajın derinleştiği ortaya çıktı.

Istiaia-Edipsos Belediye Başkanı Yiannis Kontzias, yaklaşık 150-200 metrekarelik bir alanın çöktüğünü ve korku yarattğını belirterek “Jeolojik Etütler Enstitüsü ile yaptığımız görüşmede, bunun bir çığ gibi bazı titreşimlerden geri çekilen kum konsantrasyonlarının olduğu bir noktada olabilecek bir şey olduğunu bize bildirdiler. Bu, 1995 yılında, bölge sakinlerinin dediğine göre, bazı sismik titreşimlerden sonra tekrar olan bir şey." Diye konuştu. Kontzias Enstitü’nün bölge inceleme yapacağın ve bölgede  gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Turistlerin  ve vatandaşların yaklaşmaması için sahile uyarı tabelalarının asıldığı belirtildi.

 

 

 

Tarih: 09-06-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum