içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Denizcilik Meslek Yüksek Okulu’ndan geleceğin denizcilerine önemli yatırım

Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencilerine sanayi ve teknoloji ile iç içe mesleki ve teknik eğitim fırsatı sunularak, istihdama kazandırmaya devam edildiği açıklandı.

Denizcilik Meslek Yüksek Okulu’ndan geleceğin denizcilerine önemli yatırım
Haberi Sesli Dinle

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen Mavi Nesil Projesi kapsamında sektörden firmalarla yaptığı işbirlikleri, modern atölyeleri ve teknolojik laboratuvarlarıyla dikkati çeken okuldan konu ile ilgili açıklama yapıldı. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Meslek Yüksekokulu ile sektördeki proje ortakları tarafından desteklenen Mavi Nesil projesi kapsamında tedarik edilecek Kaynak ve Boya Simülatörlerin Tanıtımı Meslek Yüksekokul müdürü Prof.Dr.Tuncay Kuleli ve Akademik Personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

Yapılan açıklamada şunlar belirtildi.

***Yapılan simülatör tanıtımında, sanal gerçeklik ortamında gaz altı (MIG-MAG), elektrik ark (SMAW), özlü tel (FCAW) ve tungsten ark (TIG) kaynak metotları ile simülatör yazılımının özellikleri tanıtılmış, kaynak metotları bölüm hocalarımız tarafından da test edilmiştir. Alın, köşe ve boru kaynakları için iş parçaları gösterilmiş, sistem ara yüzü ve özellikleri öğretim elemanlarımıza aktarılmıştır. Ayrıca aynı toplantıda, sanal gerçeklik ile simüle edilmiş farklı atölye ortamlarında boya yapılmasına olanak sağlayan boya simülatörü de tanıtılmış, öğretim elemanlarımız tarafından farklı iş parçalarının boyanması ile simülatör test edilmiştir

 

***Meslek Yüksekokulumuzda bilgisayar tabanlı, bilgi-iletişim destekli ve uygulamalı eğitim sistemi, öğrencilerin özel olarak simüle edilen ortamlarda teorik kaynak ve boya bilgilerini kullanarak pratik yapmalarına olanak sağlamaktadır. Gemi ve yat inşaatı sektörünün nitelikli eleman talebi doğrultusunda tedarik edilecek kaynak ve boya simülatörleri sayesinde geleneksel uygulamalı eğitimlerdeki gibi herhangi bir malzeme ve enerji kaybı oluşmadan öğrencilerin ve kursiyerlerin kaynak ve boya kabiliyetlerinin arttırılması mümkün olacaktır. Kaynak ve boya simülatörleri farklı uygulama yöntemleri, farklı uygulama pozisyonları ve çeşitli iş parçaları ile çalışmaya olanak sağladığından, artırılmış gerçeklik ortamında mesleki uygulama kabiliyetlerinin hızlı ve verimli bir şekilde gelişmesine yardımcı olması hedeflenmektedir.
 
 

***Yat Kaptanlığı ve Gemi İnşaatı eğitiminde dünya standartlarını yakalamak üzere, bilim ve teknoloji ışığında yüksek nitelikli bir eğitim anlayışıyla devam ettiğimiz 2021-2022 eğitim-öğretim yılında öğrencilerimizi son teknoloji çağdaş ve modern ekipmanlarla tanıştırmak ve bu ekipmanları verdiğimiz eğitimin bir aracı haline getirmekten büyük onur duyduğunu ifade eden Yüksekokul Müdürümüz Prof.Dr.Tuncay Kuleli’ye çalışmalarından ötürü teşekkür ediyoruz.

Tarih: 08-12-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum