içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Çocuklar arkeolojiyi yaşayarak öğreniyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinde eğitim gören çocuklar “Kültürel Geleceğin Mirasçısı Minik Arkeologlar” projesi kapsamında çevresine ve kültür mirasına sahip çıkıyor.

Çocuklar arkeolojiyi yaşayarak öğreniyor
Haberi Sesli Dinle

Datça Knidos Ören Yeri’nde düzenlenen etkinliğe Datça Kaymakamı Mesut Çoban, Datça Cumhuriyet Savcısı Fatih Yurdakul,  Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer, Datça İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necmettin Erdoğan, Kazı Başkanı Prof. Dr. Ertekin M. Doksanaltı ile çocukların  aileleri ve 4 eğitmen katıldı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Kültürel Geleceğin Mirasçısı Minik Arkeologlar projesi ile minik arkeologlara Datça’nın Knidos Ören yeri tanıtıldı,  çocuklara yönelik kültürel miras bilinci konulu sunumlar yapıldı,  kent turu ve çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.

 

Yürütülen arkeolojik kazılara yardımcı olmak, tarihi ve kültürel varlıkların tanıtımını sağlamak, kültürel mirasın korunmasına ilişkin farkındalığı ve yerel aidiyet duygusunu arttırmak amacıyla yapılan gezi etkinliğinde çocuklar oluşturulan yapay alanda arkeolojik kazı yaptılar.

 

Tarih: 11-06-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum