içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

CHP Muğla Milletvekili Alban: Cennetkoy’daki 117 metrekarelik arsanın sırrı ne?

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy Mahallesi’ndeki dünyaca ünlü Cennetkoy’da Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ormanlık arazi vasfından çıkarılan 117 metrekarelik arazinin durumunu CMH Muğla Milletvekili Mürsel Alban sordu.

CHP Muğla Milletvekili Alban: Cennetkoy’daki 117 metrekarelik arsanın sırrı ne?
Haberi Sesli Dinle

Alban konuyu TBMM’ne soru önergesi vererek “Daha önce Muğla ilindeki denize yakın değerli hazine arazilerinin özelleştirme kapsamına alınarak satışa çıkarılmasına yönelik bölge halkından sert tepkiler gelmişti ve  yargı kararlarıyla bazı işlemler iptal edilmişti. Buna rağmen halkın ortak kullanım alanı olan başta koylar olmak üzere özelleştirme ve orman sınırları dışına çıkarılma işlemleri devam ediyor” dedi. Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy Mahallesi’ndeki dünyaca ünlü Cennetkoy’da Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ormanlık arazi vasfından çıkarılan 117 metrekarelik arazinin durumunu CMH Muğla Milletvekili Mürsel Alban sordu.

 

 

YİNE BİRİLERİNE PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLİYOR?

Girgin  konuyu TBMM’ne getirdiğini belirterek “Resmi Gazete’de önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararla Bodrum Göltürkbükü'nde orman alanı dışına çıkartılan 117 metrekarelik alan Meclis gündemine taşındı. Kamuoyunun “yine birilerine peşkeş mi çekilecek” diye merak ettiğini ve araziyle ilgili soru önergesi hazırladığını belirterek “Arazinin orman sınırları dışına çıkarılmasının gerekçesi nedir? Orman sınırları dışına çıkarılan ve tamamı 117 metrekare olan bu araziyle ilgili ne tür bir planlama yapılmaktadır?” diye sordu.

 

 

HALKIN TALEPLERİ NEDEN GÖZARDI EDİLİYOR

Alban açıklamasında Bodrum ilçesine bağlı Göltürkbükü'nde 104 ada 2-A parselde bulunan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla orman alanı dışına çıkartılan alanın Türkiye’nin en pahalı gayrimenkul projelerine yakın olması gözleri bu karara çevirdiğini belirterek “Daha önce Muğla ilindeki denize yakın değerli hazine arazilerinin özelleştirme kapsamına alınarak satışa çıkarılmasına yönelik bölge halkından sert tepkiler gelmişti ve  yargı kararlarıyla bazı işlemler iptal edilmişti. Buna rağmen halkın ortak kullanım alanı olan başta koylar olmak üzere özelleştirme ve orman sınırları dışına çıkarılma işlemleri devam ediyor” dedi. Alban Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a “Bu tepkilere rağmen neden hala Muğla’da bu tür uygulamalar devam etmektedir? Halkın talepleri neden Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından göz ardı edilmektedir?” diye sorduğunu belirtti..

 

 

Tarih: 27-01-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum