içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

CHP Marmaris İlçe Başkanı Balcı: Bu ifadeler sokaktaki vatandaşa yakışmayan ifadelerdir

Muğla’nın Marmaris ilçesinde basın açıklaması yapan CHP Marmaris İlçe Başkanı Avukat Zekican Balcı ”Cumhurbaşkanı Hakaret, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik, Görevi Kötüye Kullanma ve Nefrete Dayalı Ayırımcılık, suçlarını işlemiştir, bu ifadeler sokaktaki vatandaşa yakışmayan ifadelerdir” dedi.

CHP Marmaris İlçe Başkanı Balcı: Bu ifadeler sokaktaki vatandaşa yakışmayan ifadelerdir
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Marmaris ilçesinde  Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris İlçe Başkanlığı ilçe Yönetim kurulu ve parti üyeleriyle birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’ na topluca suç duyurusunda bulundu.Marmaris adliyesi önünde açıklama yapan CHP Marmaris İlçe Başkanı Avukat Zekican Balcı ”Geçen hafta AK Parti grup toplantısında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmasında, olayın boyutu farklı bir yere taşındı. Anayasamızın 103. Maddesi cumhurbaşkanının göreve başlamadan önce ettiği yemini içerir. Bu yemin, “Cumhurbaşkanı sıfatıyla, devletin varlığı ve bağımsızlığını vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, anayasaya hukukun üstünlüğüne demokrasiye Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma, büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda namusum ve şerefim üzerine and içerim, der” ifadelerini kullandı.

 

BU İFADELER SOKAKTAKİ VATANDAŞA YAKIŞMAYAN İFADELERDİR
 Balcı, geçen haftaki grup toplantısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada  “Tarihimize gezi olayları adıyla bir ihanet bir utanç bir vandallık vesikası olarak geçen hadiselerin 9. Yılındayız. Olaylar İstanbul’da gezi parkındaki birkaç ağacın kesildiği iddiasıyla 2013 ün Mayıs sonu Haziran başı gibi alevlendirilmişti. Ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım, biranda Türkiye hükümetini, milli projelerini,uluslararası çıkarlarını hedef alan bir kalkışmaya dönüşmüştü. Düşünün Dolmabahçe Bezmi alem Valide Sultan Camiinin içinde bu eşkiyalar bu teröristler, bira şişeleriyle bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar böyle bunlar çürük bunlar sürtük. Bunlar için ulu mabed nedir ne değildir,  böyle bir şey yok.” şeklinde ifade kullandığını belirterek  “ Şimdi bütün dünyanın gözü önünde canlı yayında kendisi gibi düşünmeyen sadece amaçları Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 10. Maddesi’nden kaynaklanan ifade özgürlüğünü kullanmak için orada bulunan insanlara, kadınlara sürtük denmesi bırakın bir cumhurbaşkanına sokaktaki bir vatandaşımıza bile yakışmayan bir ifadedir. Kaldı ki bu konuşmasıyla Sayın Cumhurbaşkanı Türk Ceza Kanununun 125. Maddesinde Hakaret suçunu işlemiştir, Türk Ceza Kanununun 126. Maddesindeki Halkı kin ve Düşmanlığa Tahrik suçunu işlemiştir. Yine Türk Ceza kanununun 257. Maddesinde Görevi Kötüye Kullanma suçunu işlemiştir. Ve son olarak Türk Ceza Kanununun 122. Maddesinde yer alan, Nefrete Dayalı Ayırımcılık suçunu işlemiştir. Biz de Marmaris yaşayanları olarak Çürük ve Sürtük ifadelerini kabul etmediğimiz için AKP Genel Başkanı hakkında, suç duyurusunda bulunmak için buradayız. Şunu da ifade etmek istiyorum kadınlar için Sürtük ifadesi kullanılmış erkekler için herhalde çürük. Kendi adıma konuşuyorum: Ben çürük raporu alıp ta askerden kaçmadım, aslanlar gibi gidip askerliğimi yaptım. Bu çürük ifadesini kendi adıma kabul etmiyorum. Arkamda gördüğünüz kadınlar da sürtük ifadesini kabul etmiyorlar.” Diye konuştu.

Grup basın açıklaması sonra dağıldı.

Tarih: 07-06-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum