içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

CHP’li Girgin: Ulaştırma Bakanının Bodrum’da dili sürçmüş!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Muğla’da yaptığı ‘100 yılda yapılacak işleri 20 yıla sığdıran Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatanını, milletini seven kadrolar iş başına geldiler” şeklindeki açıklamaya CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Bakanın dili sürçmüş olmalı” dedi.

CHP’li Girgin: Ulaştırma Bakanının Bodrum’da dili sürçmüş!
Haberi Sesli Dinle

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Muğla ziyaretinde yaptığı açıklamalara değinen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Ulaştırma Bakanı, ‘100 yılda yapılacak işleri 20 yıla sığdıran Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatanını, milletini seven kadrolar iş başına geldiler’ sözlerine “Trajikomik. Aslında bakan, ‘Türkiye Cumhuriyeti'nin geldiği nokta ortada satılmadık, özelleştirilmedik fabrika, garanti verilmedik köprü ve yol bırakmadık, 100 yılda satılmayanları 20 yılda sattık’ demek istemiş” dedi.

 

KÖTEKLİ KAVŞAĞI İÇİN BAKANA ‘GÜNAYDIN’ DİYORUZ

Menteşe ilçesi Kötekli kavşağındaki trafik çilesini 20 yıldır görmeyen iktidarın bakanının hala çözeceğiz dediğini de dile getiren Girgin şunları söyledi:
* Sadece Muğla’dan aldığı vergilerle değil Muğla’ya 81 ilimize katlı kavşak yapılır. Birçok kez dile getirdiğimiz ve 2019 yılında verdiğimiz soru önergesine verdiği cevapta ‘buraya battı çıktı gerek yok’ diyen Bakana ‘günaydın’ diyoruz.
* 20 yıldır bir türlü bitirilemeyen ve Muğla-Denizli’yi birbirine bağlayan yolun bitirilememesinin altında ne var? Neden birçok firma değiştirildiği halde bitmediği hakkında bir açıklama yok.
* Türkiye’nin tek paralı tüneli Göcek’e sahip Muğla’mız ve bu beceriksizliği hak etmiyor. Deli Dumrul tünelinin sözler verilmesine rağmen neden halâ ücretsiz olmadığı hakkında bir kelam yok.

 

 

YATAĞAN YOLU OLDUBİTTİYE GETİRİLDİ

* “Hayaller Battı Çıktı Gerçekler Oldu Bitti” olan, otobanımsı Yatağan geçiş yolunun can güvenliği olmayan, trafik koşullarına uygun olmadığı yargı kararıyla da belgelenmesine rağmen bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı hakkında da bir açıklama yok.
* Yatağan Devlet Hastanesine bağlantı yolunun olmadığı ve bundan dolayı insanlarımızın hayatını kaybettiği ve bu yüzden bağlantı yolunun yapılıp yapılmayacağı konusunda tek bir söz yok.
* Milas Çevreyolu Karayollarına ait. 10 yıl önce gerekli projeleri yapılan, 3 yıl önce de ihalesi yapılıp ödenek yetersizliğinden iptal edilen yol Milas’a yakışmıyor. Altyapısı olmayan yol en ufak yağmurda göle dönüyor. Kamyon yoğunluğu nedeni ile çok kullanılan yolda trafik yoğunluğu yaşanıyor. Bu yolla ilgili son durum nedir, bir izahat yok.

 

KARABEL TÜNELİNİN AKİBETİ NEDİR?
* Muğla’nın Fethiye ve Seydikemer ilçelerini, Burdur ve Antalya illerine bağlayan ve 2019’da bitirileceği belirtilen 6 bin 720 metre uzunluğunda çift tüp olarak yapımına başlanan Karabel Tüneli’nin yapım süreci neden durduruldu? İhaleyi alan şirketin çalışmayı tamamlayamamasının nedeni nedir? Tünelin yapımı için bütçe ayrılacak mı, yapımdan vaz mı geçildi? Vaz geçildiyse bugüne kadar yapılan harcamanın miktarı ne kadardır ve bu kamu zararının bedelini kim ödeyecek? Süreç ile ilgili neden kamuya bir açıklama yapılmamıştır? Gizlenen bir konu mu vardır? Tabii ki yine açıklama yok!
* 2014-2021 yılında Muğla’dan toplam 22 milyar 472 milyon 237 bin TL vergi toplandı. Ancak 2014-2021 yılları arasında Muğla’ya toplam 1 milyar 619 milyon 361 bin TL yatırım yapıldı. Sayın Bakan neden Muğlalıların ödediği verginin yüzde 7.2’si kadar yatırım alabildiğinden bahsetmemiş.”

Tarih: 24-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum