içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

CHP'li Girgin: İktidar herkes sussun, sadece kendileri konuşsun istiyor

TBMM’nde bugün görüşülecek olan ve 40 maddeden oluşan “Basın Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” öncesi basın açıklaması yapan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin “İktidar herkes sussun sadece onlar konuşsun istiyor, özgür basın demokrasinin nefes borusudur” dedi.

CHP'li Girgin: İktidar herkes sussun, sadece kendileri konuşsun istiyor
Haberi Sesli Dinle

TBMM’nde bugün görüşülecek olan ve 40 maddeden oluşan “Basın Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” ilgili TBMM Genel kurulunda söz alarak konuşan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin “Özgür basın, demokrasinin nefes borusudur. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun haberini yapan Halk TV, Tele 1, Krt ve Flash Tv’ye kesilen cezalar demokrasiyi nefessiz bırakma hamlesidir. Aynı şekilde AKP ve MHP imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan dezenformasyonla mücadele gerekçesiyle hazırlanan yasa teklifi, sınırlı tartışma ortamını daha da sınırlama amacı taşıyor. İktidarın basını tekelleştirdiği, yargıyı siyasi bir sopa olarak kullandığı aşikar. Şimdi belirsiz ifadeler içeren teklifle yeni bir cadı avına yasal kılıf hazırlanıyor.Yapılması gereken basın örgütleri ve basın emekçileriyle özgür, tarafsız, evrensel basın meslek ilkeleri doğrultusunda bir düzenleme yapılmalıdır” diye konuştu.

 

TEKLİF MUHALEFETE VE BASINA AYAR VERMEYİ HEDEFLİYOR

Trollere, tetikçilere, kaleminden rant devşirenlere, kalemini nefret ve ayrımcılık için kullananlara karşı bir dezenformasyonla mücadele düzenlemesi yapılmalıdır diyerek sözlerini sürdüren Girgin “Ancak bu düzenleme, bağımsız, tarafsız, objektif habercilik yapan halkın haber alma hakkı için gecesini gündüzüne katan basını ve badın mensuplarını korumaya yönelik olmalıdır. Ancak bu teklif dezenformasyonu önleme değil, bu gerekçeyle muhalefeti ve basına ayar verme teklifidir. Kanun teklifinin, TBMM’ye sunulma zamanlaması da manidardır. Covid-19 pandemisi sırasında bilgi dezenformasyonu yüksek düzeyde seyrederken dahi bu türden bir kanun teklifi, TBMM’ye sunulmamıştır. Seçim dönemi yaklaşırken bu türden bir kanun teklifinin yasalaşacak olması yaklaşan seçimlerin baskı altında yapılacağının alameti farikalarından yalnız biridir.Teklifle, yasal işlevi Devletin, pratikte ise iktidardaki partinin propagandasını yapmak olan ve fiili olarak Türkiye’deki basın özgürlüğünün öndeki en büyük engel durumundaki İletişim Başkanlığı, Basın Kanununda  bir taraf haline getiriliyor ve bu yolla medyaya daha fazla müdahale edebilmesine izin veriliyor.”  İfadelerini kullandı.

 

KAHROLSUN İSTİBDAT YAŞASIN HÜRRİYET!

Girgin açıklamasının sonunda ise “Bu teklife karşı duracak basın ve ifade özgürlüğüne sahip çıkacak, Sansüre karşı özgürlük kavgamızı büyüteceğiz! “Dezenformasyonla mücadeleyi” değil gazeteciliğe baskıyı artırmak üzere tasarlandığı anlaşılan bu kanun teklifi acilen geri çekilmelidir. Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet!” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Tarih: 01-06-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum