içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Carettaların annesi kaptan June’u kanolarıyla selamladılar

Muğla’nın Fethiye ilçesinde carettaların korunması içini hayatının önemli bölümünü adayan Kaptan Juni için bugün Kaptan June Şükran Geçişi adı altında etkinlik düzenlendi. Onlarca Kano 99 yaşında ve 45 yıldır Dalyan’da yaşayan June Haimoff için geçit töreni düzenledi, selamladı.

Carettaların annesi kaptan June’u kanolarıyla selamladılar
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz Mahallesi’ndeki İztuzu plajında yaşamlarını sürdüren ve üreyen deniz kaplumbağalarının korunması için hayatının önemli bölümünü harcayan çevreci ve doğa tutkunu İngiliz 98 yaşındaki June Haimoff için bu gün Kaptan June Şükran Geçişi düzenlendi.

Muğla’nın Köyceğiz ve Dalyan ilçelerinde sekiz sivil toplum örgütü tarafından düzenlenen etkinlik Dalyan kanalında düzenlendi. Sabah saatlerinde Kaonos Belediye Parkı önünde toplanarak “Çok yaşa Kaptan June” sloganları atarak 1975 yılında Dalyan’a yerleşen, 2009 yılında Türk vatandaşı olan ve hala yaşamını sürdürmekte olan Kaptan June kanolarla kendisini selamlayan doğaseverlere el salladı. Etkinliğe 100’e yakın kano tutkunu ve çevreci katıldı.

 

 

 Su ve doğa Sporları Dayanışma Derneği, Dalyan Turizm Tanıtım Sosyal Gelişim ve Eğitim Vakfı, Köyceğiz Turizm ve Doğayı Koruma Derneği, Köyceğiz Turizm İşletmecileri Derneği, Dalyan Turizm Kültür ve Çevre Koruma Derneği, Dalyan Delta Spor Kulübü Yöneticileri ve Dalyanlılarda Kaunos Parkında Kanocuları coşkuyla alkışladılar.

Su ve Doğa Sporları Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Cemal Beldek “Türkiye, 8333 kilometre uzunluğuna sahip  bir deniz ülkesi. Bu uzun sahil bandımız için yurt dışında bir popularite ölçümü yapılsa şüphesiz İztuzu Plajı birinci olur. İztuzu’nun doğal değerlerinin korunması ve tanıtımı için ömrünü adayan, on binlerce carettaya annelik yapan Kaptan June 2 ay sonra 100 yaşına girecek. Biz, doğa dostu dernekler ve spor kulüpleriyle birlikte bu etkinlikle Kaptan June a şükranlarımızı ifade etmek istedik.” Diye konuştu.

Dalyan Kanalı Çekek Alanı’ndan başlayan şükran geçişi kano gezisi  İztuzu Plajında sona erdi.

 

 

Tarih: 02-10-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum