içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Canan Güldal yazdı: Bayramı zehir ettiniz, nereye kaçabilirim

Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi’nde yaşayan Canan Güldal yazdı. İnşaat yasaklarının var olduğunu saydığımız bugünlerde onlarca mağdurdan biri olan Güldal açıklamasını sosyal medyadanda paylaştı.

Canan Güldal yazdı: Bayramı zehir ettiniz, nereye kaçabilirim
Haberi Sesli Dinle

(Bütün istediğim şu inşaat yasaklarında evimde kafa dinlemek.Kışın zaten kahrını çekiyoruz.)

Saat 23.30 yandaki binada çekiç sesleri geliyor. Çok sıcak pencereyi kapamak mümkün değil ayrıca mecbur da değilim. Kulaklarımı tıkayarak "bitecek, sabır bitecek" diyorum. Derken duvar delmeye başlıyorlar.

Saat 24.05 yataktan saçlarım diken diken kalkıyorum. Yan binaya geçiyorum. "ne yapıyorsunuz?" diyorum. Adam kabaca "çalışıyoruz" diyor. "Saatten haberiniz var mı yada ne bileyim eskaza inşaat yasağından" diyorum. Burası "inşaat değil" diyor. Son derece pişkinler. "Var sayalım ki inşaat yasağı yok, bu saatte yani gecenin bir yarısında duvar delinir mi? derken üstü başı düzgün bir adam geliyor "burası bizim dükkan diyor istediğimi yaparım." "kardeşim ne yapayım zabıtayı mı arayayım? diyorum. "Ara diyor adam, ben işimi yaparım" ve devam ediyor "bu kadar araba geçiyor rahatsız olmuyorsunuz da bizden mi oluyorsunuz" diyor. Sanıyorum gözlerim yuvalarından bir gidip bir geliyor, sinir kat sayım artmış hayretler içindeyim. Nasıl bir sığlık içindeyim anlayamıyorum. Nasıl bir teröre maruz kalıyoruz bilmiyorum. Kim bu insanlar, ali kıranlar baş kesenler? Sesim boğulmuş durumda (kendi sesimi tanıyamadım) "arabalara yasak geldiğinden haberdar değilim. Şimdi evine gitmek için sen de arabana bineceksin, yürümeyeceksin öyle değil mi? diyorum.

"Efendim gelmişim iyi akşamlar bile dememişim, ben kavgaya gitmişim." Aylardır bir tane zabıtayı şikayetlerim olduğu halde buraya getirememişsem varsın kavgaya gelmiş olayım. Ne yapayım?

Adamlar benden daha haklı durum bu. Sen vatandaş kimsin ki gecenin 24.00' de "gürültü yapmayın" diyesin öyle değil mi? Hayretler içindeyken bir çalışan "burası BODRUM kardeşim" diyor.

BURASI BODRUM... BURASI BODRUM... BURASI BODRUM... Burası Bodrum kelimeleri yer değiştiriyor beynimde bir film sahnesinde "BURASI TEKSAS'a dönüşüyor. Burada esnafa yanılıp bir şey söylemeye gör, örneğin "ne kadar pahalı demeye gör" lafı ağzına tıkıyorlar "burası Bodrum kardeşim" diyorlar anlaşmışlar gibi.

10 yıl çok değil 10 yıl önceki Bodrum'u arıyorsam burası Bodrum değildir.

sonuç: 24.18' de yanlarından ayrılırken çalışmayı (eminim bana lanet ederek) bıraktılar.

Uyku-muyku kalmadı.

Bir İNSAN olma hesaplaşmasıyla beni baş başa bırakıp gittiler. Tabii ki onlar kazandı. Bir çoğumuz burada gecelere böyle akıyoruz ne yazık ki!

(Kulakların çınlasın Haluk Tüzünkam. Pes etmek istemiyorum ama yeniliyorum)

Ben bayram yapmıyorum, bayram yapan herkese iyi bayramlar.

Canan GÜLDAL (Yalıkavak )

Tarih: 20-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum